" Κάτω τα χέρια σας από τον Λιμενικό" - Αλιείς Αλεξανδρούπολης...



Ο Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Αλεξ/πολης με έδρα την Αλεξανδρούπολη, αριθμεί περίπου 200 μέλη που ασχολούνται στη παράκτια και Μέση αλιεία, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού πελάγους.

Μετά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφας, θα θέλαμε με τη σειρά μας ως άμεσα εμπλεκόμενοι και θιγόμενοι να σας ενημερώσουμε ότι όλα αυτά που αφορούν την συχνότατη παρενόχληση των αλιευτικών μας σκαφών κατά τη διάρκεια άσκησης της εργασίας τους, γίνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Σε κάθε αναφορά τέτοιων συμβάντων στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, βρίσκαμε μεν κατανόηση και διάθεση βοήθειας στο πρόβλημά μας από τα υπηρετούντα σε αυτές στελέχη, όμως είτε λόγω ανωτερότητας των Τούρκικων σκαφών συνοδείας (Ακταιωροί), είτε για άγνωστους σε εμάς λόγους, δεν βρίσκαμε πάντα ανταπόκριση στο πρόβλημά μας.

Άμεσο δε αποτέλεσμα είναι πως η Τούρκικη πλευρά το τελευταίο διάστημα έχει αποθρασυνθεί, κάνοντας τη άσκηση του επαγγέλματός μας δύσκολη έως επικίνδυνη, αμφισβητώντας ανοιχτά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην περιοχή και αποκόπτοντας μας από τα αλιευτικά μας πεδία.

Ως επιστέγασμα όλων των ανωτέρω, με έκπληξη μαθαίνουμε ότι διώκεται στέλεχος του Λιμεναρχείου Αλεξ/πολης, διότι απλά είχε τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς με εμάς, όσον αφορά το μέλλον όλων μας στην ευρύτερη περιοχή.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει γίνει παρανόηση των λεγομένων του και θα πάψει άμεσα η οιαδήποτε δίωξή του από το Κέντρο αποφάσεων και δεν θα επιδιωχθεί η καρατόμηση του για τις αλήθειες που είπε και τον πόνο ψυχής που έβγαλε κάτι το οποίο θα έκανε οποιοσδήποτε από εμάς στη θέση του.

Άλλωστε ας μας επιτρέψετε και εμάς τους κατοίκους της ακριτικής αυτής περιοχής, να μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς στον τόπο μας και δώστε μας το δικαίωμα να έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα μείζονος Εθνικής σημασίας στην περιοχή μας.

Όχι γιατί θεωρούμε του εαυτούς μας μεγαλύτερους πατριώτες από τους υπόλοιπους Έλληνες, αλλά γιατί η τύχη το έφερε να γεννηθούμε, να μεγαλώσουμε και να δημιουργούμε σε αυτήν την περιοχή, που εσείς θυμόσαστε μόνο στις παρελάσεις και τις εκλογές.

Αν παρόλα αυτά επιδιώξετε την τιμωρία του ανωτέρου στελέχους, ως παράδειγμα για τη φίμωση κάθε φωνής που λέει την αλήθεια, θα μας βρείτε απέναντι, τόσο εμάς όσο όλους τους αλιείς που δραστηριοποιούνται στο Θρακικό πέλαγος και στο Βορειανατολικό Αιγαίο.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΒΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                 ΣΑΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Ξεκίνησε η ΕΔΕ

Για τις καταγγελίες Ζησίδη διατάχθηκε από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας του αρμόδιου Ναυτοδικείου. Σήμερα, ο αξιωματικός του Λ.Σ., που αποσπάστηκε την Παρασκευή, προσωρινά, στο υπουργείο Ναυτιλίας, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον αρμόδιο αξιωματικό επιθεωρητή και πιθανότατα αύριο θα καταθέσει και στον αρμόδιο εισαγγελέα του Ναυτοδικείου.

«Πάγια ακολουθούμενη επιχειρησιακή τακτική του Λιμενικού Σώματος σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι τα περιπολικά σκάφη να σπεύδουν στον συγκεκριμένο χώρο, να επεμβαίνουν και να προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», επαναλαμβάνει σε σημερινή του ανακοίνωση του το Αρχηγείο του Λιμενικού.

Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση του  Αργηγείου  του Λιμενικού Σώματος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Γιώργος Δριβάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι στέκεται στο πλευρό του συναδέλφου του, στηρίζοντας την ελευθερία του λόγου και τη συνδικαλιστική άποψη.

Ο κ. Δριβάκος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τους υπηρετούντες λιμενικούς στην παραμεθόριο και έκανε λόγο για ελλείψεις σε προσωπικό.


Πηγή ➤faros24.gr

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου