Μόλις έκλεισε τα 112 χρόνια της ζωής του - Ο γηραιότερος Έλληνας είναι Πόντιος.(φωτό).

 
Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο κ. Χαράλαμπος Μητσόγλου γιόρτασε όχι μόνο το ονομαστική εορτή του αλλά και τα γενέθλια του αφού έκλεισε τα 112 χρόνια ζωής. Ο κυρ Χαράλαμπος γεννήθηκε το 1902 στο χωριό Ντοούζ Αγά της Πάφρας του Πόντου. Από νεαρή ακόμη ηλικία έζησε και βιωσε τα θλιβερά γεγονότα του ξεριζωμού και της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Είδε την σφαγή των συμπατριωτών του στο Χωριό Σούρμελο, τις ορδές του Τοπάλ Οσμάν να καίνε και δολοφονούν χωρίς οίκτο. Είδε να σκοτώνουν τους γονείς του και τους συγγενείς του. Είδε και έζησε την μεγάλη σφαγή στην Πάφρα.

Θυμάται έντονα την φυγή των συμπατριωτών του στα βουνά το 1916 και το 1918 για να γλιτώσουν από το Τούρκικο μαχαίρι. Το 1924 ήρθε μαζί με άλλους συμπατριώτες του στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε αρχικά στο χωριό Κοκκινοχώρι και στην συνέχεια στην Νυμφόπετρα Λαγκαδά. Σήμερα ζει στον Ασκό Θεσσαλονίκης μαζί με την μικρότερη κόρη του Μαρία και τον Γαμπρό του Ιορδάνη.
 
 
 

Το φωτογραφικό υλικό είναι από το emvolimanea.blogspot.gr από την περσινή απονομή τιμητικής πλακέτας σε ειδική τελετή από τον δήμαρχο Βόλβης κ. Δημήτριο Γαλαμάτη.

Πηγή ➤ pontos

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Επαναλαμβάνουμε το γηραιότερο επιβεβαιωμένο άτομο από Ελλάδα είναι ο Γρηγόρης Πανταζής: Άνδρας έζησε 110 χρόνια και 341 ημέρες Γεννηθείς στις 2 Ιανουαρίου 1873 μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 1983.
    Οποιοσδήποτε ισχυρισμός για κάποιον υπεραιωνόβιο άνω των 110 δεν είναι αληθής.
    Απλούστατα όλα τα άτομα του πλανήτη άνω των 107 ετών μπορούν με μοναδικό κριτήριο την ταυτότητα τους να μπουν στις λίστες τον εν δύναμη υπεραιωνόβιων.
    http://gerontology.wikia.com/.../Potential_future...
    Γιατί ο Θεόδωρος Μασούρας δεν βρέθηκε σε καμία τέτοια λίστα 5 χρόνια πριν τον θάνατο του ?
    Έστω και αν δεν δεν το έκανε αυτό ο ίδιος ή οι συγγενής του ( δηλ. να καταχωρηθεί στις λίστες των εν δύναμη υπεραιωνόβιων ) όταν έγινε 110 χρόνων ( δηλ. 2 χρόνια πριν ) γιατί δεν καταχωρήθηκε στην λίστα των υπεραιωνόβιων ?
    http://gerontology.wikia.com/wiki/Oldest_living_people
    Τότε δηλαδή που μπορούσε να αρχίσει την διαδικασία επιβεβαίωσης σε τοπικό η παγκόσμιο επίπεδο ?
    Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή την περίοδο ( Μάρτιος 2017 ) Υπάρχουν περίπου 180 άτομα παγκόσμιος που είναι ηλικίας άνω των 110 ετών, από αυτούς 45 έχουν επικυρωθεί και σε εθνικό επίπεδο και από έναν διεθνή οργανισμό που ασχολείται ειδικά στον τομέα της έρευνας μακροζωία, όπως η Gerontology Research Group (GRG)
    Εξ αυτών 44 γυναίκες και ένας άνδρας
    Με το μεγαλύτερο εν ζωή άτομο την Ιταλίδα Έμα Μοράνο γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου 1899

    ΑπάντησηΔιαγραφή