Ένωση Αθηνών για τα πενθήμερα: " Δικαίωση ...



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ακολουθεί η ανακοίνωση της ένωσης Αθηνών

"Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα με την κατάργηση το

όλους μας. Η Πολιτική Ηγεσία δέχτηκε συνάντηση μαζί μας στην οποία τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι στα πλαίσια δημοσιονομικών περικοπών και οικονομικού εξορθολογισμού του προϋπολογισμού του Υπουργείου μας! Δηλαδή με άλλα λόγια το μάρμαρο θα το πληρώσουν αυτοί που το πληρώνουν πάντα.

Το προσωπικό που εργάζεται κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες που μας έχουν επιβάλλει. Αν είναι δυνατόν! Την ίδια στιγμή που από τα επίσημα χείλη του Πρωθυπουργού της χώρας έχουμε ακούσει δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των Αστυνομικών, που διαφαίνεται η δικαίωσή μας από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις άδικες μνημονιακές περικοπές, ορισμένοι ως νεόκοποι τροικανοί Ιαβέρηδες προβαίνουν σε νέες οριζόντιες περικοπές κατά του αστυνομικού προσωπικού προσπαθώντας έτσι να εξαερώσουν τις πιθανές αποκαταστάσεις και οικονομικές επιστροφές στην προ μνημονίου κατάσταση.

Την ίδια στιγμή που είναι έτοιμοι να προβούν σε νέες προσλήψεις στην Αστυνομία, που καταθέτουν μία πολυδάπανη αναδιάρθρωση, που σπαταλούν ανερμάτιστα προσωπικό και δαπάνες μετακινήσεών τους από την Αθήνα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκουν σαν μέτρο εξοικονόμησης χρημάτων τις περικοπές κατά του προσωπικού, αδιαφορώντας επίσης αν οφείλονται εκατοντάδες ημερήσιες αναπαύσεις στο αστυνομικό προσωπικό με τη Φυσική Ηγεσία και γι’ αυτό «να ποιεί τη νήσσαν». Η απόφαση αυτή ουσιαστικά κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις και το περί κοινού δικαίου αίσθημα.

Τελευταία ελπίδα ακύρωσης αυτής της αδικίας ήταν πλέον ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας , από τον οποίο ζητήσαμε να μας προστατεύσει από αυτούς που όπως λέει ο λαός είναι «ακριβοί στα πίτουρα αλλά φτηνοί στο αλεύρι!».

Τελικά μετά από παρέμβαση της Ένωσής μας και άλλων Ενώσεων της Ελλάδας στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δόθηκε η εντολή στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και αυτή με τη σειρά της στη Φυσική Ηγεσία να πάρει πίσω αυτή την άδικη απόφαση και έτσι το καθεστώς των πενθημέρων να συνεχίσει να ισχύει όπως σήμερα. Η Ένωσή μας μαζί με τις υπόλοιπες Ενώσεις Αττικής, της υπόλοιπης Ελλάδας και την Π.Ο.ΑΣ.Υ. θα πρωτοστατήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις στο μέλλον σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ορισμένα πράγματα αποτελούν κόκκινες γραμμές για εμάς και δεν θα περάσουν. Καθίσταται όμως πιο επίκαιρη από ποτέ η φράση «Τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;».

Για το Δ.Σ.                    

- Ο -                                                                                   - Ο -                

Πρόεδρος                                                                     Γεν. Γραμματέας

  ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                 ΡΗΓΑΣ Νικόλαος


υ πέμπτου πενθημέρου, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και αντιπροσωπεία των Προεδρείων των περιφερειακών Ενώσεων της Αττικής μεταβήκαμε στη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία για να διαμαρτυρηθούμε έντονα γι’ αυτή την εξέλιξη. Η Φυσική Ηγεσία απέδειξε για άλλη μια φορά την αναλγησία της απέναντι στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Δεν αποδέχτηκε καν συνάντηση μαζί μας αποδεικνύοντας ότι αποτελεί εδώ και αρκετό καιρό ξένο σώμα πλέον για


bloko.gr

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου