Ανοιχτή μέχρι το βράδυ η Βαρβάκειος - Όλες οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι....

elas-lyste.blogspot.gr (2).jpg

Με τη νηστεία της Σαρακοστής να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα, κορυφώνονται πλέον οι προετοιμασίες για το Πασχαλινό τραπέζι.

Αυξημένη, αλλά δίχως να παρατηρηθούν οι ουρές προηγούμενων ετών, ήταν η κίνηση των καταναλωτών στη Βαρβάκειο Αγορά το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Όσον αφορά στις τιμές των αμνοεριφίων ήταν μειωμένες συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες με το κιλό στο ντόπιο αρνί και κατσικάκι να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 8 ευρώ το κιλό, ενώ η συκωταριά - απαραίτητο συστατικό της παραδοσιακής μαγειρίτσας -  κυμαινόταν στα τρία ευρώ.

Ικανοποιημένοι από την κίνηση έμειναν σε γενικές γραμμές οι κρεοπώλες, ενώ δεν έλειψε η παραδοσιακή ελληνική γκρίνια των καταναλωτών όχι τόσο για τις τιμές, που σε γενικές γραμμές ήταν ίδιες με πέρυσι, αλλά για το περιορισμένο βαλάντιο που θα καταστήσει πτωχικό και το φετινό πασχαλινό τραπέζι.

Η Βαρβάκειος θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 8 το βράδυ, για τους καταναλωτές της τελευταίας στιγμής.

Φθηνότερα, συγκριτικά με πέρυσι, θα πληρώσει ο καταναλωτής και τη συνοδευτική τοματοσαλάτα  αφού αξιοσημείωτες είναι οι διαφοροποιήσεις που εμφανίζονται στις τιμές των λαχανικών και των φρούτων το 2014, με τα πορτοκάλια (-27,94%), τις πατάτες (-20,41%) και τις τομάτες (-19,89%) να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση, ενώ στον αντίποδα οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σύγκριση με το 2013, παρατηρήθηκαν στα κρεμμύδια (67,35%) και στο λάχανο (21,15%).

Με βάση τα στοιχεία, τα οποία προέρχονται από τιμοληψίες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), το μέσο κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού εκτιμάται ότι βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο περυσινό, αφού αναμένεται να διαμορφωθεί στα 99,04 ευρώ για μία πενταμελή οικογένεια, παραμένοντας αμετάβλητο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατά την οποία το αντίστοιχο κόστος ανερχόταν στα 99,23 ευρώ (-0,19%), με τις τιμές των βασικών ειδών διατροφής (λαχανικά- κρεατικά) να εμφανίζουν πτώση 3,37%.

Πηγή ➤ newsit

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου