Χωρίς σκύλο - ανιχνευτή το Λιμενικό...


Η Λούνα αποχαιρέτησε την Κρήτη στις 29 Οκτωβρίου

Χωρίς σκύλο - ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών μένει το Λιμενικό στην ανατολική Κρήτη μετά την απόφαση του Αρχηγείου του Σώματος να τιμωρήσει το συνοδό του πριν από λίγες ημέρες και να επιστραφεί το εκπαιδευμένο τετράποδο μαζί με το όχημα μεταφοράς του στην Αθήνα. Η θρυλική, όπως την αποκαλούν, Λούνα, ήταν το «δεξί» χέρι των λιμενικών που αναζητούσαν ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες φυσικά δεν ήταν απλωμένες σε εμφανή σημεία, αλλά σε κρυψώνες που μόνο ο σκύλος αυτός με την αναπτυγμένη όσφρηση μπορούσε να εντοπίσει.

Η Λούνα αποχαιρέτησε την Κρήτη στις 29 Οκτωβρίου και παραδόθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες του Λ.Σ, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν λιμενικές πηγές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ηράκλειο για περισσότερο από 10 χρόνια διαθέτει σκύλο ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών. Ο συγκεκριμένος που παραδόθηκε στο Λ.Σ. στην Αθήνα ήταν ο δεύτερος που είχε το Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Πριν από αυτόν βρισκόταν ένας άλλος ειδικά εκπαιδευμέ- νος σκύλος, ο οποίος όπως πέθανε σε μεγάλη ηλικία. Η Λούνα, όπως μας είπαν λιμενικοί, ήταν αρκετά μικρή , μόλις 4 ετών και είχε ακόμη να προσφέρει πολλά στη μάχη κατά των ναρκωτικών.

Αυτό που ανησυχεί τους λιμενικούς είναι ότι αφού δεν υπήρξε από την πρώτη στιγμή αντικατάσταση του συνοδού μετά την ποινή που επιβλήθηκε στον λιμενικό ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη Λούνα, τότε δύσκολα και λόγω των συγκυριών θα υπάρξει αντικατάσταση. Ωστόσο, η παρουσία σκύλου γι αυτή τη δουλειά είναι απαραίτητη, καθώς η διακίνηση ναρκωτικών στην Κρήτη και με τα πλοία της γραμμής είναι αυξημένη σε σύγκριση με το παρελθόν και η απουσία ελέγχου θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

«Ο σκύλος αυτός μας είχε σε πολλές περιπτώσεις αφήσει άφωνους με τις δυνατότητές του. Είχε βρει ναρκωτικές ουσίες και στα πιο απίθανα σημεία» ανέφερε λιμενική πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι παλαιότερα και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όταν η αστυνομία δεν είχε δικό της σκύλο, ήταν ο μόνιμος ελεγκτής στις φυλακές της Αλικαρνασσού και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε εντοπίσει ναρκωτικά σε κελιά κρατουμένων αλλά και σε κοινόχρηστους χώρους.

Τώρα το κενό θα πρέπει να καλυφθεί - εάν τελικώς δεν υπάρξει αντικατάσταση- με το σκύλο που διαθέτει η αστυνομία ή με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που διαθέτει το Λιμενικό αλλά βρίσκεται στα Χανιά.


Πηγή ➤  "ΠΑΤΡΙΣ"



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου