elas-lyste.blogspot.gr


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μεγάλη Πέμπτη … «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας» ψάλλουν οι ιερείς... Τα φώτα στις εκκλησιές χαμηλώνουν και κάτω από το αμυδρό φως των κεριών ξεκινά η αναπαράσταση της Σταύρωσης του Κυρίου… Το Θείο Πάθος κορυφώνεται.

Αυτός που στήριξε τη γη πάνω στο νερό χλευάζεται: “στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των Αγγέλων Βασιλεύς ψευδή πορφύρα περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις ράπισμα κατεδέξατο - ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου”.

Ο ιερέας περιφέρει τον Εσταυρωμένο με αργά βήματα στο κέντρο του Ναού, διαπερνώντας το πλήθος των πιστών... Ο κόσμος προσκυνά τον Σταυρό...


Νωρίτερα... διαβάζονται τα Δώδεκα Ευαγγέλια που περιγράφουν τα βασανιστήρια του Θεανθρώπου ως την Στάυρωση Του.

Οι προφητείες έγιναν πραγματικότητα και ο Κύριος εσταυρώθη. Μέσα από τα λόγια των Ευαγγελίων και τα πένθιμα τροπάρια, περιγράφονται με τραγικό τρόπο τα Πάθη του Ιησού.

Η Μεγάλη Πέμπτη είναι από τις θλιβερότερες μέρες της χριστιανοσύνης.


Πηγή ➤ elas-lyste.

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου