Να γιατί ο γάμος «σκοτώνει» το σεξ!

elas-lyste.blogspot (2).jpg

Οι γυναίκες ξενερώνουν, όταν οι δουλειές στο σπίτι δεν μοιράζονται και οι άνδρες χάνουν τη διάθεση για σεξ, όταν πρέπει να βάλουν... τσεμπέρι.

Τι, τελικά, καταστρέφει έναν γάμο; Πρέπει η γυναίκα να μοιράζεται τις δουλειές του σπιτιού με τον σύζυγό της ή όχι; Το να βγάζει κανείς έξω τα σκουπίδια, να πλένει πιάτα ή να κάνει τη μπουγάδα -χωρίς τη θέλησή του- αν και δεν φαίνεται ότι κάνει μεγάλο κακό στη σχέση, νέα μελέτη υποστηρίζει πως οι δουλειές του νοικοκυριού όταν διαιρούνται επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

Και αν σε αυτόν τον τομέα το ζευγάρι δεν τα πάει καλά, με βάση πολλές έρευνες τότε αρχίζουν τα προβλήματα και χτυπάνε τα καμπανάκια του χωρισμού. 

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε προσφάτως στο «Sex Roles», οι ερευνητές εξέτασαν 220 φρεσκοπαντρεμένα ζευγάρια που είχαν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου τους τελευταίους 24 μήνες.

Στους συμμετέχοντες δόθηκε ένα online ερωτηματολόγιο που μετρούσε δύο πράγματα: τη γνωστική ισότητα (που σημαίνει πώς τα ζευγάρια αντιλαμβάνονται τις οικιακές ευθύνες για άνδρες και γυναίκες) και τη συμπεριφορική ισότητα (πώς δηλαδή  τα ζευγάρια χωρίζουν πραγματικά τις ευθύνες του νοικοκυριού). Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να μην συζητήσουν τις απαντήσεις με τους συζύγους τους.

Μετά την εξέταση των αποτελεσμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άνιση κατανομή των δουλειών του σπιτιού επηρέασε αρνητικά τη συζυγική ικανοποίηση των γυναικών, ειδικά εκείνων που θεωρούν ότι οι ρόλοι πρέπει να είναι πιο ίσοι. Το ίδιο όμως ισχύει και για τους συζύγους, ειδικά εκείνους που πιστεύουν ότι η γυναίκα θα πρέπει να είναι η κυρία του σπιτιού. Οι άνδρες μάλιστα, φαίνεται πως όσες πιο πολλές δουλειές έκαναν, τόσο περισσότερο έχαναν τη διάθεση για σεξ.

«Τα αποτελέσματα αυτά είναι ενδιαφέροντα, επειδή συνήθως η συζυγική ικανοποίηση μελετάται στον ένα μόνο σύζυγο. Εδώ είμαστε σε θέση να δούμε τι συμβαίνει όταν υπάρχει μια διαφορά στη στάση των συζύγων για το θέμα αυτό», τονίζει ο Μπράιαν Ογκόλσκι, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

«Αν μια γυναίκα πιστεύει ότι οι δουλειές του σπιτιού θα πρέπει να κατανέμονται ισομερώς, τι θα συμβεί εάν υιοθετήσει μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση για το θέμα αυτό; Τα πιο ικανοποιημένα ζευγάρια έχουν τις ανάλογες προσδοκίες ο ένας από τον άλλον και πορεύονται βάσει αυτών», τονίζει, ενώ συμβουλεύει τα ζευγάρια να θέσουν τις βάσεις πριν το γάμο.

Πηγή ➤ huffingtonpost.com



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου