Άπορος ηλικιωμένος περιμένει το κοινωνικό μέρισμα για να ζήσει

elas-lyste.blogspot.


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ζει σε τροχόσπιτο και τον συντηρούν γείτονες  και φίλοι

Όλες του τις ελπίδες στο κοινωνικό βοήθημα έχει εναποθέσει ένας ηλικιωμένος άνδρας από το Κρυονέρι, που περιμένει πως και πως τα 500 ευρώ για να πάρει μερικά τρόφιμα. Ο κ. Θεόδωρος Π. βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση, καθώς δεν έχει κανένα εισόδημα και τα τελευταία χρόνια βασίζει την επιβίωσή του αποκλειστικά και μόνο στην ελεημοσύνη των οικείων του.

Ο 64χρονος μόλις άκουσε για το κοινωνικό μέρισμα έσπευσε να υποβάλλει αίτηση, η οποία έγινε δεκτή εφόσον είναι αποδεδειγμένα άπορος και η φορολογική του δήλωση είναι μηδενική.

Έκτοτε τηλεφωνεί καθημερινά στην τράπεζα και την εφορία εκλιπαρώντας να του καταβάλλουν το έκτακτο βοήθημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς έχει μεγάλη ανάγκη αυτά τα χρήματα.

Μιλώντας στην «KontraNews» ο απελπισμένος άνδρας ανέφερε τις δραματικές ώρες που βιώνει ενώ κατήγγειλε και εμπαιγμό από την πλευρά των υπαλλήλων της εφορίας: «Έχω φτάσει στο αμήν. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Έτσι και αλλιώς είμαι χαμένος για χαμένος. Το κοινωνικό μέρισμα είναι η τελευταία μου ελπίδα. Παίρνω κάθε ημέρα τηλέφωνο να δω αν έχουν μπει τα χρήματα στο λογαριασμό μου. Από την εφορία με ειρωνεύτηκαν λέγοντάς μου “όταν μας στείλει ο Σαμαράς τα λεφτά θα σας τα δώσουμε”. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Τα τελευταία 10 χρόνια ο κ. Θεόδωρος περνάει έναν απίστευτο Γολγοθά. Εργαζόμενος τότε ως υπάλληλος πολιτικής προστασίας στην κοινότητα Κρυονερίου εμφάνισε κύστη στο γόνατο από υπερκόπωση και εισήχθη στο νοσοκομείο για να κάνει επέμβαση. Μια αποτυχημένη εγχείρηση  αποδείχθηκε αρκετή για να του καταστρέψει τη ζωή. Από το 2004 δεν κατάφερε να εργαστεί ξανά καθώς τα κινητικά προβλήματα που του άφησαν οι κακοί χειρισμοί των γιατρών τον συνοδεύουν μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, έχασε όλη του την περιουσία στην προσπάθειά του  να αποκαταστήσει τη βλάβη ενώ δεν κατάφερε να βγει ούτε στη σύνταξη καθώς δεν πρόλαβε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα.

Ο ίδιος μένει σε ένα τροχόσπιτο που του έχει παραχωρήσει χατιρικά το τοπικό δασαρχείο, επειδή τον γνώριζε από την θητεία του στην κοινοτική επιχείρηση και δεν ήθελε να τον αφήσει να πεθάνει στο δρόμο.

Όσο για την σίτισή του, αυτή την έχουν αναλάβει φίλοι, γνωστοί, πρώην συνάδελφοι αλλά και η άρρωστη αδερφή του, που τον βοηθάει όσο μπορεί και εκείνη.

«Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι και με λυπούνται. Μου δίνουν ό,τι έχουν. Αν δεν ήταν αυτοί δεν ξέρω τι θα είχα απογίνει. Ελπίζω να μου δώσουν γρήγορα το βοήθημα για να πάρω μια ανάσα» καταλήγει ο κ. Θεόδωρος.




Πηγή ➤ kontranews.

Share on Google Plus

Νms

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου