Συνεργασία Ελλάδας-Μολδαβίας σε θέματα Δικαιοσύνης

 Συνεργασία Ελλάδας-Μολδαβίας σε θέματα Δικαιοσύνης
Συμφωνία για υπογραφή μνημονίου

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας αποφάσισαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Μολδαβός ομόλογος του Όλεγκ Εφριμ στη σημερινή συνάντηση τους στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Εφριμ στη χώρα μας, έδωσαν τα χέρια για να συνεργαστούν τα δύο υπουργεία για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, καθώς και για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών στα θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος. Επίσης, συμφωνήθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας ανταλλαγής πρακτικών εκπαίδευσης των δικαστικών λειτουργών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης αναπτύχθηκε το πλαίσιο λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών, για το οποίο οι Μολδαβοί αξιωματούχοι εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ακόμη, ο κ. Αθανασίου, αποδέχθηκε πρόσκληση του ομολόγου του να επισκεφθεί τη Μολδαβία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι γενικοί γραμματείς Νικόλας Κανελλόπουλος και Μαρίνος Σκανδάμης, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης νομοθετικού συντονισμού και ειδικών διεθνών νομικών σχέσεων Μαρία Αρβανίτη, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ ο κ. Εφριμ συνοδευόταν από τον πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα, Βαλεντίν Σιουμάκ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Συνεργασία Ελλάδας-Μολδαβίας σε θέματα Δικαιοσύνης
| Αθήνα | μνημονίο | Ελλάδα | βία | υπουργός
Share on Google Plus

Xenofon.gr

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου