«Πακιστανικό» τηλέφωνο χρησιμοποιούσαν ο Μαζιώτης και η Ρούπα...

elas-lyste_blogspot

Με «πακιστανικό» κινητό τηλέφωνο επικοινωνούσαν ο Νίκος Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα. Μέσω αυτού προέβαιναν σε παραγγελίες ετοίμου φαγητού από ψητοπωλεία και πιτσαρίες της περιοχής.

Οπλοφορεί η Πόλα Ρούπα.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί αποκαλύπτουν ότι η Πόλα Ρούπα... οπλοφορεί. Στο εσωτερικό του διαμερίσματος εντοπίστηκε και δεύτερη θήκη όπλου, η οποία δεν αντιστοιχεί σε αυτό που είχε στην κατοχή του ο Νίκος Μαζιώτης, στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να εικάζουν πως η καταζητούμενη γυναίκα έχει στην κατοχή της και ένα πιστόλι.
«Παραγγελίες αγνώστου»

Μετά τον εντοπισμό του σπιτιού της οδού Υψηλάντου, οι αστυνομικοί αναζήτησαν χώρους σίτισης στην ευρύτερη περιοχή, που παραδίδουν φαγητό στο σπίτι. Επιχειρούσαν να εντοπίσουν «παραγγελίες» φαγητού, που είχαν γίνει από ενοίκους της πολυκατοικίας που διέμενε το καταζητούμενο ζευγάρι και ο γιος τους.

Σε ένα ψητοπωλείο της περιοχής διαπίστωσαν ότι γίνονταν παραγγελίες φαγητού από ενοίκους της πολυκατοικίας. Ξεχώρισαν τρεις που γίνονταν από κινητά τηλέφωνα. Τα δύο από αυτά ανήκαν σε πολίτες που έμεναν στην οδό Υψηλάντου 27. Ένα τρίτο όμως έκανε παραγγελίες για λογαριασμό αγνώστου, που έδινε μόνο τα στοιχεία της διεύθυνσης αποστολής του φαγητού. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος αριθμός είχε βγει στο όνομα αλλοδαπού υπηκόου, ενώ η συσκευή ήταν απενεργοποιημένη.

Κάποιος υπάλληλος του καταστήματος, που είχε πάει παραγγελία στον «ανώνυμο» πελάτη, αναγνώρισε την Παναγιώτα Ρούπα, από πρόσφατη φωτογραφία που του έδειξαν οι αστυνομικοί, ως εκείνη που είχε παραλάβει φαγητό στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάποιες άλλες φορές, το φαγητό είχε πάρει ο ίδιος ο Νίκος Μαζιώτης. Σύμφωνα με καταθέσεις, υπάλληλων του καταστήματος, οι παραγγελίες δεν ήταν ιδιαίτερα συχνές, ωστόσο όταν γίνονταν ο «πελάτης» έδινε μόνο διεύθυνση κατοικίας, όχι ονοματεπώνυμο, και ζητούσε ο υπάλληλος διανομής του φαγητού να κάνει μια αναπάντητη κλήση στο κινητό τηλέφωνο που του έδιναν, προκειμένου να κατέβουν να το παραλάβουν, «γιατί είχαν παιδί που κοιμάται», όπως τους έλεγαν χαρακτηριστικά. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., θεωρούν ότι η Παναγιώτα Ρούπα, φεύγοντας από το διαμέρισμα το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, μαζί με το γιο της, εκτός από τον φορητό υπολογιστή, κάποια ίσως ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, τις φωτογραφίες από τις κορνίζες και ότι άλλο μπορούσε να προσθέσει στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό της, πήρε και το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο, ενδεχομένως και άλλα, τα οποία προφανώς  τώρα έχει καταστρέψει.

«Δεν έχει μπει άλλος»

Οι σημειώσεις που έχουν βρεθεί στο εσωτερικό του διαμερίσματος, εξετάζονται προσεκτικά από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για κωδικοποιημένες «υπενθυμίσεις», ενεργειών και συναντήσεων που έπρεπε να κάνει το καταζητούμενο ζευγάρι. Σε αυτά τα κείμενα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντοπίζονται συγκεκριμένα σημεία της πρωτεύουσας, τα οποία ακόμη και αν δεν είναι «ύποπτα» για προπαρασκευαστικές ενέργειες τρομοκρατικών επιθέσεων, σε αυτά έχει κινηθεί ο Νίκος Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα. Οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν τις συγκεκριμένες τοποθεσίες αναζητώντας αυτόπτες μάρτυρες ενδεχομένως και υλικό από κάμερες ασφαλείας αυτών των περιοχών.

Στο μεταξύ, όσο εξελίσσονται οι έρευνες στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε αντικείμενα και στοιχεία που συνέλεξαν από το διαμέρισμα του 5ου ορόφου της πολυκατοικίας στην οδό Υψηλάντου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι αισιόδοξοι για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, άλλων προσώπων πλην του καταζητούμενου ζευγαριού και του γιου τους. «Κανείς δεν φαίνεται προς το παρόν να ήξερε το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Πολύ πιθανόν ούτε οι συνεργοί τους. Μαζιώτης και Ρούπα το είχαν επιλέξει ως ένα ασφαλές οίκημα για τη διαμονή με το παιδί τους. Ήθελαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο κάποιος να μιλήσει, αποσκοπώντας στα χρήματα της επικήρυξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ» δηλώνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ..

Πως αγόρασε το αμάξι του ο Μαζιώτης

Στελέχη των διωκτικών αρχών συνεχίζουν με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς την αναζήτηση εντοπισμού υπόγειου γκαράζ, στο οποίοι εκτιμούν ότι είναι αποθηκευμένα οχήματα και εκρηκτικές ύλες, αλλά και σπιτιού (γιάφκα-ορμητήριο), που είχαν ελαφρύ οπλισμό και ρούχα. Επιμένουν ότι αυτά βρίσκονται στην περιοχή του Αγ. Νικολάου Πατησίων. Από μαρτυρικές περιγραφές, αναλύσεις εικόνων βίντεο, προσομειώσεις χαρτογραφημένων δρομολογίων, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είναι απολύτως βέβαιοι ότι οι επίμαχοι χώροι βρίσκονται σε αυτή την περιοχή.

Ακόμη και η χαρτογράφηση των κινήσεων των δραστών της βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στην οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014, μετά την στάθμευση του, οδηγούν μέσω της ανάλυσης των εκατοντάδων εικόνων βίντεο που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από κάμερες καταστημάτων και επιχειρήσεων, στην επίμαχη περιοχή.

Αστυνομικές πηγές, αποκαλύπτουν ότι και οι δύο συναντήσεις που είχε ο Νίκος Μαζιώτης, ως «Μιχάλης Μιχελάκης» με την πρώην κάτοχο του ασημί Χιουντάι με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, έγιναν στον Αγ. Νικόλαο Πατησίων. Στις 11 Ιουλίου 2013, βρέθηκαν εκεί για τελευταία φορά, όπου τις έδωσε τα «αδιαπραγμάτευτα» 2.500 ευρώ, έκαναν την μεταβίβαση σε ΚΕΠ της περιοχής, και ο Νίκος Μαζιώτης έφυγε με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Πηγή ➤ thetoc.gr




Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου