Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην παραλία!

 
elas-lyste.blogspot
Παρόντες σε γυρίσματα χολιγουντιανής ταινίας νόμιζαν προς στιγμήν ότι ήταν οι λουόμενοι της παραλίας του Ελαφονησίου στα Χανιά, όταν ξαφνικά ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε... ανάμεσά τους! Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι δεκάδες ντόπιοι και τουρίστες που έκαναν αμέριμνοι το μπάνιο τους σε δύο από τις διασημότερες παραλίες της Κρήτης, όταν είδαν το ιδιωτικό ελικόπτερο τύπου Eurocopter EC 120-B Colibri να πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ από πάνω τους, ώσπου τελικά προσγειώθηκε λίγα μέτρα από τη θάλασσα και σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Σχέδιο πτήσης
Σύμφωνα με το zarpa, το μαύρο ελικόπτερο που ανήκει σε εταιρία αεροταξί με έδρα την Αθήνα είχε μισθωθεί για το συγκεκριμένο ταξίδι αναψυχής από Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε αυτό από το Ηράκλειο.

Εξάλλου, από την εταιρία είχε κατατεθεί το σχέδιο πτήσης προς τον τοπικό πύργο ελέγχου, με το οποίο γίνονταν γνωστά η διαδρομή του ελικοπτέρου και ο προορισμός του. Οπως έγινε γνωστό μάλιστα, είχε γίνει προσπάθεια να προσγειωθεί μπροστά στις καντίνες, αλλά δεν του επετράπη! Πάντως, το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις, αφού το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε σημείο που ήταν κατάμεστο από κόσμο, κάτι που ενείχε κίνδυνο για κάποιο ατύχημα.


Επίσης, οι συγκεκριμένες περιοχές είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και πρέπει να προστατεύονται.

Το ερώτημα είναι αν ασκείται κάποιος έλεγχος σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, αν υπάρχει κάποιος που να διαπιστώνει αν έχει σημειωθεί κάποια παράβαση και φυσικά αν επιβάλλονται κυρώσεις.

Εως τώρα πάντως ούτε από τους αρμοδίους έχουν δοθεί απαντήσεις, ούτε τοποθετήθηκαν για το περιστατικό οι τοπικοί φορείς.

Πηγή ➤ espressonews

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου