elas-lyste.blogspot

Ο εντοπισμός του 48χρονου καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα θεωρείται πλέον από την ΕΛ.ΑΣ. προτεραιότητα για να αποφευχθεί μία νέα ένοπλη επίθεση από τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά και για να εξαρθρωθεί το δίκτυο των ενόπλων του 44χρονου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος...συνελήφθη πριν από ενάμιση μήνα στο Μοναστηράκι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. ο Βασίλης Παλαιοκώστας, παρ' ότι δεν έχει συμμετάσχει σε καμία ληστεία ή ένοπλη επίθεση, έχει ρόλο «επιστασίας» στη συνεργασία ποινικών και αντιεξουσιαστών, ενώνει τους ενόπλους και δίνει πλέον κατευθύνσεις στον Επαναστατικό Αγώνα και ίσως άλλες οργανώσεις «επαναστατικής βίας».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η ενδεχόμενη σύλληψη του επί πέντε χρόνια άφαντου Β. Παλαιοκώστα πιθανόν λειτουργήσει διαλυτικά για το μεικτό σχήμα ληστών και αντιεξουσιαστών, ενώ θα μειώσει σημαντικά τις «επιχειρησιακές» δυνατότητές τους. Ασφαλώς όμως θεωρούν μία τέτοια κίνηση εντοπισμού ή σύλληψης του 48χρονου είναι «εξαιρετικά δύσκολη με προφανείς δυσχέρειες...». Οι έρευνές τους εκτείνονται από την Πελοπόννησο μέχρι διάφορες γειτονιές στην πρωτεύουσα. Με τον κίνδυνο ωστόσο να υπάρξει νέα ληστεία ή κυρίως επανεμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα -ο οποίος έχει τις γιάφκες του αλώβητες- με επίθεση εντυπωσιασμού.

Με βάση ευρήματα από τη ληστεία πριν από τρεις εβδομάδες στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο και τη φυγή των δραστών με ταχύπλοο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε αυτή την ενέργεια συμμετείχαν οι ποινικοί Γιώργος Πετρακάκος, 35 ετών, Σπύρος Χριστοδούλου, 44 χρόνων, και Σπύρος Δραβίλας, 34 ετών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν αξιοσημείωτο ότι πέρα από συνεργασίες με άλλους μεγαλοποινικούς και με προελεύσεις από άλλους χώρους κακοποιών, και οι τρεις καταζητούμενοι για το Δίστομο είχαν άμεσες επαφές με τον Β. Παλαιοκώστα.

Ο Πετρακάκος ήλθε σε επαφή μαζί του στις φυλακές Κορυδαλλού, την περίοδο 2006-2007 συμμετείχε σε ληστείες τραπεζών με συνεργούς του Παλαιοκώστα και είχε ρόλο προμηθευτή όπλων και κλεμμένων οχημάτων στους δράστες της απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) κ. Γιώργου Μυλωνά. Ο Σπ. Χριστοδούλου είχε υπάρξει συγκρατούμενος -στο ίδιο κελί- στις φυλακές Κορυδαλλού με τον Β. Παλαιοκώστα και την τελευταία εξαετία φέρεται να συνεργάσθηκε με τον Πετρακάκο σε σωρεία ληστειών στην κεντρική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Ο Σπ. Δραβίλας συμμετείχε στην απόδραση του Β. Παλαιοκώστα το 2006 από τις φυλακές Κορυδαλλού, συνεργάστηκε στην συνέχεια μαζί του ενώ το 2007 συνεργάσηκε σε ληστείες με τον Σπ. Χριστοδούλου.

Οσον αφορά τον Β. Παλαιοκώστα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι «σε σειρά περιπτώσεων έχει αναδειχθεί η σχέση του με αντιεξουσιαστές από την περίοδο 1996-1997. Στις φυλακές είχε γνωρίσει τον Μαζιώτη και άλλους δραστήριους αναρχικούς, το 2008 είχε προχωρήσει στην απαγωγή Μυλωνά με τη βοήθεια αντιεξουσιαστών, ενώ το 2010 είχε στείλει το φονικό δέμα-βόμβα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης που είχε σκοτώσει τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη».

Ομως οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο 48χρονος καταζητούμενος «προκαλεί το δέος και εμπνέει τον σεβασμό στον χώρο των κακοποιών ώστε ποινικοί με μηδαμινές ιδεολογικές αναζητήσεις να ενωθούν με τον αντάρτη πόλης Νίκο Μαζιώτη και άλλους ένοπλους αντιεξουσιαστές. Και είναι αυτός που πιθανόν τώρα τους κρατά ενωμένους και προσηλωμένους στη δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Κάτι που ίσως να μη συνέβαινε τώρα, αφού η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος είχε κύριο ρόλο στην οργάνωση των επιθέσεων του Επαναστατικού Αγώνα, θα ήταν λογικότερο να τους είχε οδηγήσει σε διαχωρισμό και διαλυτικές κινήσεις. Σημαντικό ρόλο -και δεν το έκρυψε η ίδια-είχε στον Επαναστατικό Αγώνα και η αναζητούμενη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Ν. Μαζιώτη. Επιπλέον υπάρχουν ένας ή δύο δραστήριοι αντιεξουσιαστές που επίσης συνεχίζουν τη δράση τους. Ομως πιστεύουμε ότι κύριος "εμπνευστής" και συνδετικός κρίκος του ενόπλου σχήματος είναι ο Β. Παλαιοκώστας. Ο τελευταίος είναι γνωστό σε μας ότι τα τελευταία χρόνια κατευθύνει ληστρικές επιθέσεις, όμως σπανίως συμμετέχει ο ίδιος. Και αυτό είναι κάτι που συνεκτιμούμε…»


Πηγή ➤ tovima

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου