Εκσυγχρονίζονται με tablets τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ???

elas-lyste.blogspot

Η είδηση ήρθε μέσα από ανακοίνωση της πολυεθνικής εταιρείας λογισμικού GLOBO PLC, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι κέρδισε συμβόλαιο συνεργασίας με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνολικής αξίας 7,5 εκατ. ευρώ.

Το συμβόλαιο αφορά στην κατασκευή συστημάτων πληροφορικής και τη δημιουργία ενός
ασφαλούς δικτύου επικοινωνίας και σύνδεσης ανθεκτικών κινητών tablets, τα οποία πιθανότατα θα τοποθετηθούν σε περιπολικά αυτοκίνητα, αλλά και σε επιλεγμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας.

Το δίκτυο θα χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία, για τη μετάδοση πληροφοριών που αφορούν τις οδικές συνθήκες, την αποφυγή-πρόληψη οδικών ατυχημάτων, τη επιβολή προστίμων, αλλά και την επιβολή του νόμου.

Το έργο είναι πολύ φιλόδοξο και το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η εφαρμογή του θα γίνει στην αρχή πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. Η εφαρμογή του, θα είναι  σε επίπεδο τεχνολογίας η πιο προηγμένη στην Ευρώπη και από τα αποτελέσματα της θα κριθεί αν θα αφομοιωθεί και από τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στη τελική του μορφή το 2015.

Πηγή ➤ policeonline.gr




Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου