Τα μπουμπούκια είχαν ρημάξει την Θεσσαλονίκη....

elas-lyste_blogspot

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα που έκανε διαρρήξεις και ληστείες στη Θεσσαλονίκη ..

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται σε πλήθος διαρρήξεων αποθηκών, εταιρειών και σπιτιών, καθώς επίσης και κλοπών αυτοκινήτων και ληστειών, έβαλε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες χτες, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας δύο Αλβανοί ηλικίας 30 και 25 ετών (αδέρφια), ενώ αναζητούνται δύο Έλληνες συνεργοί τους ηλικίας 23 και 19 ετών. Ειδικότερα, οι δράστες, τουλάχιστον από αρχές Σεπτεμβρίου, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις ληστείες και τις κλοπές.

Ειδικότερα, οι δράστες ξημερώματα της 14-09-2014, διέρρηξαν δύο αποθήκες και μία εταιρεία στην περιοχή της Χαλάστρας, απ' όπου αφαίρεσαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο, διάφορα εργαλεία, κυνηγετικά φυσίγγια, ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Υπήρξε άμεση αστυνομική κινητοποίηση κατά την οποία εντοπίστηκαν να κινούνται στην αγροτική περιοχή της Ιωνίας, με το κλεμμένο φορτηγό και ένα ακόμα αυτοκίνητο. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την αστυνομική παρουσία, εγκατέλειψαν το κλεμμένο φορτηγό και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο, τρεπόμενοι σε φυγή.

Από τις έρευνες προέκυψε επίσης, ότι οι δράστες ξημερώματα της 08-09-2014, διέρρηξαν εταιρεία στην περιοχή του Ρυσίου, απ' όπου αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Χαλκηδόνας, την 09-09-2014. Επίσης, βραδινές ώρες της 12-09-2014, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μπήκαν σε μονοκατοικία στην περιοχή των Ταγαράδων, με σκοπό τη ληστεία, μέσα στην οποία βρισκόταν η σύζυγος του ιδιοκτήτη, την οποία επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν με την απειλή όπλου. Νωρίτερα την ίδια ημέρα διέρρηξαν μονοκατοικία στην περιοχή του Μεσημερίου, απ' όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 23χρονου στην περιοχή της Χαλκηδόνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τιμαλφή, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, καθώς επίσης και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τους οποίους όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει από αυτοκίνητο στην περιοχή της Χαλκηδόνας και μονοκατοικία σε χωριό της Πέλλας. Σε έρευνες στα σπίτια των υπολοίπων δραστών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Ηλεκτρονικές συσκευές και συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
Μία ξύλινη αστυνομική ράβδος,
Ένας φορητός ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος στη συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και
(398) φυσίγγια διαμετρήματος 0,22 mm και (7) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.


Πηγή ➤ olathessaloniki

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου