Σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο με τουρκικά F16...

elas-lyste.blogspot

Σοβαρό επεισόδιο με καταδίωξη αεροσκάφους της πολιτικής αεροπορίας από τουρκικά F16 στο Αιγαίο, ήρθε στο φως. Ενεργοποιήθηκε το κόκκινο τηλέφωνο.

Σοβαρή εμπλοκή με τουρκικά F-16 στο Αιγαίο έρχεται σήμερα στο φως, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη και τεταμένη στις ελληνοτουρικικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι τα τελευταία 24ωρα στο Αιγαίο Τουρκικά F16 καταδίωξαν αεροσκάφος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από την περιοχή του εναέριου χώρου των Ψαρών έως την Μύκονο.

Την ίδια ακριβώς στιγμή που σημειώθηκε η εμπλοκή ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μετέβαινε από την Χίο στα Ψαρά.

Στην περιοχή της Μυκόνου βρέθηκαν αντιμέτωπα με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία πήραν εντολή εμπλοκής από το Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Ακολούθησε αερομαχία και αναχαιτίστηκαν τα τουρκικά μαχητικά F16.

Την ίδια ακριβώς στιγμή που σημειώθηκε η εμπλοκή ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μετέβαινε από την Χίο στα Ψαρά. Ο κ. Δένδιας αμέσως ενημέρωσε για το συμβάν τον πρωθυπουργό, ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος  που τον συνόδευε, ενημέρωσε και τον κ. Βενιζέλο.

Ο Έλληνας αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης κάλεσε στην «κόκκινη» γραμμή τον Τούρκο ομόλογό του ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απολογήθηκε για το περιστατικό και δεσμεύτηκε ότι ο υπαίτιος του περιστατικού, ο Τούρκος πιλότος θα περάσει από πειθαρχικό για το παράπτωμά του και ότι «πιθανόν να έχασε τον δρόμο».

Όσο για το αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που ενεπλάκη στο περιστατικό, οι πληροφορίες λένε ότι ήταν επιφορτισμένο με τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας των ραδιοβοηθημάτων, είχε εγκαίρως καταθέσει σχέδιο πτήσης και εξέπεμπε κανονικά σήμα όπως προβλέπεται για όλα τα αεροσκάφη της Πολιτικής Αεροπορίας.


Πηγή ➤ thetoc.gr

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου