Τι πραγματικά σημαίνει το σύνθημα της ΜΥΚ - Ένας αξιωματικός εξηγεί..

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ένας απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς προσπαθεί να εξηγήσει σ΄ όσους “ταράχθηκαν” από το τετράστιχο που φώναξαν οι βατραχάνθρωποι την πραγματική του σημασία. Δεν ξέρουμε αν θα τους πείσει ο κ. Σταύρος Κωστάρας πάντως την προσπάθειά του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο διαδίκτυο την έκανε. Κι εμείς την μεταφέρουμε:

Κάθεσαι και γράφεις και περιγράφεις το σύνθημα των ΟΥΚ ως μια επιθυμία να επισκεφθούν την Πόλη ή ίσως και να την καταλάβουν πράγματα που και τα δύο δεν είναι ούτε ο σκοπός ούτε και το αντικείμενο του συνθήματος.

Ποσοτικοποιείς και προσδιορίζεις, ωσάν να πρόκειται για γλωσσική και γραμματική ερμηνεία, ένα σύνθημα του οποίου δεν κατανοείς την ευρύτερη έννοια.
Προφανώς δεν ζήλωσαν να πάνε να πολεμήσουν αύριο το πρωί και να καταλάβουν την Πόλη την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (και ουχί του Βυζαντίου για τους γνωρίζοντες).

Αλλά και αν κληθούν να το κάνουν θα το κάνουν ΜΟΝΟ υπό τις εντολές μιας νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης τις διαταγές της οποίας οφείλουν και να υπηρετούν.

Σκοπός του συνθήματος αυτού αλλά και του " Μακεδονία Ξακουστή" και άλλων τέτοιων είναι να δείξουν την αποφασιστικότητα και την πίστη που τους διακατέχει όσον αφορά το που μπορούν να φτάσουν και τι μπορούν να κάνουν για να υπερασπισθούν την Πατρίδα τους που αγαπάνε και την έχουν ως ιερό και όσιο.

Ότι θα δώσουν και τη ζωή τους για αυτήν, αν χρειαστεί και λάβουν εντολή, χωρίς να αναλογιστούν αν το να πας να καταλάβεις μια πόλη 20.000.000 κατοίκων είναι φύσει αδύνατον!!
Φυσικά και δεν περιμένω να τα κατανοείς τα παραπάνω και να θεωρείς τον εαυτό σου δημοκρατικότερο και πλέον πολιτισμένο από εμάς τους λοιπούς.
Δεν είσαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι το να τον θεωρείς είναι κάτι που απαγορεύεται!!

 Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!!!

Πηγή ➤ onalert

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου