ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ - Μαφιόζοι και επικίνδυνοι Μεξικάνοι έστηναν ενέδρες στους Κρητικούς.

elas-lyste_blogsot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Επείγον σήμα στην Ιντερπόλ από την Ασφάλεια Ηρακλείου- Πώς στήθηκε η επιχείρηση σύλληψής τους- Σε αυτούς αποδίδεται και η "χρυσή" κλοπή σε βάρος μιας ξενοδόχου το Καλοκαίρι

Σήμα και στην Ιντερπόλ δόθηκε από την Ασφάλεια Ηρακλείου για την δράση κυκλώματος ευρωπαϊκών διασυνδέσεων όπως όλα δείχνουν με την σύλληψη των τεσσάρων Μεξικανών, οι οποίοι , όπως αποκάλυψε νωρίτερα το CRETALIVE, έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της υπηρεσίας μετά από οργανωμένη επιχείρηση. Οι τέσσερις Μεξικανοί, εκ των οποίων οι δύο ηλικιωμένοι, περιγράφονται πολύ σκληροί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά την σύλληψη τους ο ένας προσπάθησε να επιτεθεί σε αστυνομικό με λεπίδα, όμως χάριν στα γρήγορα αντανακλαστικά του αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ανά δύο διέμεναν σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία της πόλης του Ηρακλείου, στην παραλιακή λεωφόρο και στα στενά του κέντρου αντίστοιχα.

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η δράση τους είχε αναπτυχθεί και στην Κρήτη τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2014. Σε αυτούς αποδίδεται και η «χρυσή» κλοπή του περασμένου Αυγούστου σε βάρος 27χρονης(δείτε εδώ) σε κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου με λεία 24.000 ευρώ. Η κοπέλα είχε κάνει ανάληψη από τραπεζικό κατάστημα. Έβαλε τα χρήματα σε έναν φάκελο, μπήκε στο αυτοκίνητο προκειμένου να ολοκληρώσει τις συναλλαγές της σε άλλη τράπεζα, σε κοντινή απόσταση. Στην διαδρομή συνειδητοποίησε ότι είχε «σκάσει» ένα λάστιχο. Ενημέρωσε τηλεφωνικά τον σύζυγο της για την αντικατάσταση του ελαστικού, ακινητοποίησε το όχημα, έκρυψε κάτω από το κάθισμα του οδηγού τον φάκελο με τα χρήματα και μπήκε στην δεύτερη τράπεζα. Όταν επέστρεψε ήταν ήδη αργά. Το τζάμι σπασμένο και ο φάκελος με τα χρήματα άφαντος. Κάτι ανάλογο έγινε και στην περίπτωση Ηρακλειώτη, ο οποίος είχε κάνει ανάληψη 5000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας εκ των τεσσάρων έμπαινε στην τράπεζα, παρακολουθούσε τις συναλλαγές και όταν εντόπιζε τον «στόχο» του, ενημέρωνε τους συνεργούς του, οι οποίοι περίμεναν απ’ έξω. Οι ίδιοι μπορεί να κρατούν το στόμα τους κλειστό αλλά η Αστυνομία έχει στα χέρια της δυο βίντεο όπου φαίνεται τουλάχιστον ένας από τους Μεξικανούς να εισέρχονται μέσα σε υποκαταστήματα τραπεζών! Με ειδικές αυτοσχέδιες λεπίδες, έσκιζαν τα λάστιχα και στην συνέχεια ακολουθούσαν το «θύμα» τους για να μπορέσουν να κινηθούν. Όπως έγραψε και νωρίτερα το Cretalive οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας Ηρακλείου  είχαν πληροφορίες για το αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν τις μετακινήσεις τους. Αστυνομικές πηγές μιλούν για «λαβράκι» που θα οδηγήσει σε νέες έρευνες τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.

Πηγή ➤ Cretalive

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου