«Εισβολή» παράνομων μεταναστών στη χώρα όλως τυχαίως???

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Εκατοντάδες μουσουλμάνοι παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση στις τοπικές κοινωνίες της χώρας.

Ο ρυθμός αυτής της «εισβολής» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «συγκλονιστικός» αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις τις τελευταίες 15 μέρες δεκάδες πλωτά και φουσκωτά έχουν περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα από τις τουρκικές ακτές, μεταφέροντας εκατοντάδες παράνομους μετανάστες.

Πρόκειται για «σχέδιο» ώστε να… ανατιναχθεί το ελληνικό έθνος εκ των έσω; Ο Ερντογάν βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παίξει τον «μεγαλειώδη» του ρόλο, τον οποίο θεωρεί ότι του οφείλει η Ιστορία, ως ο νέος μέγας προστάτης όλων των μουσουλμάνων της Ελλάδας και των Βαλκανίων; Όσο κι αν τα παραπάνω αποτελούν για πολλούς «συνομωσιολογικά» σενάρια, άξιον απορίας παραμένει το εξής ένα: Πού βρίσκουν αυτοί οι «μετανάστες» τα χρήματα που απαιτούνται για να «περάσουν απέναντι;»…

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Zaman» τα χρήματα που απαιτούνται για να περάσουν οι άνθρωποι αυτοί από τις τουρκικές ακτές στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης ξεκινούν από 600 ευρώ και φτάνουν στο αστρονομικό ποσό των 3.200 ευρώ… «Η μεταφορά των λαθρομεταναστών με φουσκωτά πλοία κοστίζει 600 ευρώ, για μεταφορά με αλιευτικά σκάφη που έχουν και μια ειδική προστασία η ταρίφα ανεβαίνει στο ποσό των 2.400 ευρώ, ενώ για μεταφορά με απλά φεριμπότ συγκοινωνίας η ταρίφα ανεβαίνει στα 3.200 ευρώ», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Πού βρίσκουν λοιπόν τόσο μεγάλα ποσά άνθρωποι από το Σουδάν ή το Πακιστάν, ποσά δυσθεώρητα ακόμα και για πολλούς, αν όχι τους περισσότερους, σύγχρονους Έλληνες; Αφού διαθέτουν τόσο μεγάλα ποσά, γιατί αποφασίζουν να φύγουν από τη χώρα τους; Μήπως τελικά κάποιοι τους δίνουν τα χρήματα αυτά και τους στέλνουν στο έλεος του… Αλλάχ, για να πράξουν ακουσίως το μεγάλο τους καθήκον;

Από την άλλη μεριά, οι τοπικές κοινωνίες παρακολουθούν με κρυμμένο φόβο και αμηχανία την κατάσταση. Δήμαρχοι και λοιποί εκπρόσωποι των νησιών του Αιγαίου, που αντιμετωπίζουν τα «μεγάλα κύματα παράνομων μεταναστών», προσπαθούν να λειτουργήσουν… πολιτικώς ορθά.

Πώς να πεις ότι η υποχρέωση για επιβίωση των κατοίκων σου είναι προτεραιότητα έναντι των «λαθρομεταναστών» χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστείς «ρατσιστής»; Εξ ου και οι «μαρτυρίες» ντόπιων οι οποίοι δηλώνουν με μεγάλη ευκολία μπροστά στην κάμερα πως φεύγουν από το νησί τους «γιατί δεν υπάρχει πια δουλειά». Φεύγουν αυτοί, μένουν οι άλλοι…

Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του προσπαθούν να δείξουν έναν άλλο δρόμο διακυβέρνησης. Επαναλαμβάνει, συχνά-πυκνά, ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία, πως έχει δικαίωμα να είναι ανεξάρτητο κράτος.

Εάν πρόκειται για πολιτική φιλοσοφία, τότε ο Τσίπρας θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει τα «αντίποινα». Και πρέπει να τον βρει άμεσα… Και χωρίς την κυρία Τασία…

Της ΕΛΛΗΣ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ

Πηγή ➤ paron.gr

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου