Η Αστυνομία του τίποτα - κάποιοι εκεί έξω περιπολούν ρεεεε...

elas-lyste_blogsot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Αρχικά, σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάποιον εισαγωγικό σχετικό σχολιασμό.Όμως οι σκέψεις του Γιάννη Σίνου ξεχειλίζουν, οπότε αρκούμαστε στην προσδιοριστική επισήμανση ότι το επιφώνημα ρε στον τίτλο, είναι το δικό μας συνοπτικό άθροισμα πάνω στην γενική οπτική του κειμένου...

"Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών
         
Παρασκευή 3/4/2015

Σκέψεις:

1. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

   Η ενηλικίωση του ανθρώπου έρχεται κατά το θετό κανόνα στο 18ο έτος της ηλικίας του. Ελάχιστα χρόνια μετά και σε τόσο νεαρή ηλικία, κάποιοι από μας επιλέγουν να "χαρίσουν" εαυτούς στην Πολιτεία για να προσφέρουν ως δημόσιοι λειτουργοί πλέον, τις υπηρεσίες τους στην Ελληνική Κοινωνία. Έτσι η μοίρα τα φέρνει να γινόμαστε συνοδοιπόροι, συνεργάτες, πολλές φορές και φίλοι με άτομα που έκαναν την ίδια επιλογή.

   Δυο τέτοιοι άνθρωποι ήταν και ο Γιάννης με το Γιώργο. Από διαφορετικά μέρη, ταγμένοι στη Δημόσια Ασφάλεια και στην Προστασία του Πολίτη, έκαναν μια στάση στην Υπηρεσία μας την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., όπου έμελλε να είναι και η τελευταία τους.  Μετά από χιλιάδες μίλια, με κινδύνους να παραμονεύουν καθημερινά, το ταξίδι τους έφτασε στο τέλος. Ξεψύχησαν δίπλα-δίπλα όπως έκαναν ως Ομάδα στην υπηρεσιακή τους ζωή, αποκαλύπτοντάς μας πράγματα που ανάγονται σε ανώτερες αξίες. Μαζί λοιπόν ξεκίνησαν για ένα διαφορετικό ταξίδι, σε έναν άλλο κόσμο, πιο δίκαιο, πιο φιλικό για Αστυνομικούς που έχουν αισθήματα. Γιατί αν δεν το ξέρετε και οι Αστυνομικοί έχουν αισθήματα...

2. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ "ΤΙΠΟΤΑ"

   (Απέναντι στο Προσωπικό της)

   Διαβάζοντας το άρθρο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναρωτιέμαι αν στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται επικεφαλής πλέον της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πρόσωπο το οποίο αυτή επιδεικνύει απέναντι στο Προσωπικό που την στελεχώνει; Διαθέτει σ' αυτή την Υπηρεσία τα χαρακτηριστικά που από μόνα τους καθορίζουν την εν γένει εικόνα της; Στηρίζεται στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, στοιχεία με τα οποία θα έπρεπε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να περιβάλλει τα Στελέχη της, καθιστώντας τα οδηγό στις σχέσεις της με όλους τους Πολίτες;

   ΠΩΣ γίνεται λοιπόν η Άμεση Δράση που έμελλε να κάνει τόσο σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση -λόγω κυρίως του ρόλου και της αποστολής της- να αντιμετωπίζεται μ' αυτόν τον τρόπο από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας;

   ΠΩΣ είναι δυνατόν η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να γνωρίζει τόση απαξίωση, εγκατάλειψη και αδικία; Ενδεικτική η προκλητική απουσία της Πολιτείας στις αίθουσες του δικαστηρίου και στο πλευρό των οικογενειών και των μανάδων που έχασαν ό,τι πιο σπουδαίο και πολύτιμο είχαν -το ίδιο τους το παιδί !!!

   ΠΩΣ είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν το ρόλο που παίζει η ανταμοιβή στις κοινωνίες των πολιτών και κυρίως στην ψυχολογία τους; Η αμοιβή είτε υλική είναι είτε ηθική, αποτελεί εκδήλωση τιμής για εκείνον που την αποδέχεται. Είναι εφαλτήριο για τη συνέχεια της προσπάθειας, ενεργοποιώντας το "φιλότιμο", το μυστικό συστατικό της ψυχής των Ελλήνων, να δρουν βάσει της δικής τους αίσθησης  καθήκοντος.

Έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς για τα μηνύματα που αποδεχόμαστε από Ηγεσία και Κοινωνία; Έχει ακούσει ποτέ κανείς για πεσμένο ηθικό; Για την προσβολή της αξιοπρέπειας; Γιατί αν δεν το ξέρετε και οι Αστυνομικοί έχουν αξιοπρέπεια.

 Κάποιοι εκεί έξω περιπολούν... "


Υπαρχ/κας ΣΙΝΟΣ Ιωάννης

ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών

- Κι ακριβώς εδώ ξανακολλάμε εμείς το επιφώνημα ρε, στο τόνο και στην χροιά του οποίου δεν αποδίδουμε σε καμία περίπτωση την προοπτική της οικειότητας... Πόσο ακόμα αίμα και μελάνι θα πρέπει να ρεύσει στις αχνιστές όχθες του αστυνομιικού Σκάμανδρου για ν' αφυπνιστεί η ηγεσία; "

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντα...










Πηγή ➤ bloko

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου