Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ηλικιωμένους.(Φωτό).

elas.lyste - blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους έδωσε η αστυνομία κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Βούλγαρους:







Α) (επ.) MITKOV (ον.) MILEN του SASHEV και της MARGARITA, που γεννήθηκε το 1982.




Β) (επ.) PANAYOTOV (ον.) VASIL του NIKOLOV και της SVETANKA, που γεννήθηκε το 1976.


Γ) (επ.) PETROV (ον.) KONSTANTIN του KALOYANOV και της MARGARITA.

Οι αδίστακτοι δράστες αποσπούσαν από τα θύματά τους μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι το παιδί τους ευθύνεται για τροχαίο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό κυρίως ανήλικων.

Προκειμένου να τους πείσουν προσποιούνταν τους δικηγόρους ή ακόμα και τα ίδια τα παιδιά των ηλικιωμένων!

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 22 περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης σε Σέρρες και Δράμα, με τις οποίες κατάφεραν να αποκομίσουν πάνω από 35.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Η εγκληματική τους δραστηριότητα προσδιορίζεται τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, κατά το οποίο αρχικά εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Στη συνέχεια γυναίκα της οργάνωσης, προσποιούνταν τη δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για το δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, κατάφερναν να τους αποσπούν χρηματικά ποσά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος του κυκλώματος προσποιούνταν ακόμη και τα παιδιά των ηλικιωμένων.

Τα χρήματα παραλάμβαναν οι δύο συλληφθέντες, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι εξαπάτησαν 4 ηλικιωμένους στις Σέρρες και 2 στη Δράμα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 16 ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές των Σερρών.

Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν ξεκινούσαν από 3.000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 20.000 ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούσαν ακόμα και χρυσαφικά.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για: α) απάτη από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) από κοινού κατ’ εξακολούθηση και β) απόπειρα απάτης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) από κοινού κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που έλαβαν χώρα την 10-06-2015 στις Σέρρες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
 
Πηγή ➤ kontranews

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου