Σε χωριά της Παραμυθιάς αρκούδα με τα μικρά της.

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες, κάτοικοι του Ποπόβου και του Πετουσίου Παραμυθιάς. Ο λόγος για μια καφέ αρκούδα με τα δύο μικρά αρκουδάκια της που εμφανίστηκαν στην περιοχή.

Τα συμπαθέστατα θηλαστικά, σύμφωνα με το .paramythia-online.gr τράβηξαν στην περιοχή οι εκατοντάδες κυψέλες μελισσιών που υπάρχουν διάσπαρτες στην ευρύτερη περιοχή και μέχρι τώρα έχουν γευτεί περισσότερες από 40 κυψέλες (προκαλώντας τις αντίστοιχες ζημιές).

Τον τελευταίο χρόνο οι παραγωγοί μελιού της Παραμυθιάς έχουν πολλαπλασιαστεί και πολλοί από αυτούς έχουν επιλέξει την συγκεκριμένη ορεινή περιοχή για τις κυψέλες του. Έτσι οι αρκούδες που μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν μέχρι την Τύρια, οδηγούνται πιο δυτικά και εμφανίζονται και στα μέρη μας.

Υπενθυμίζουμε πως η καφέ αρκούδα είναι προστατευόμενο είδος και οι παραβάτες τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα.

Πηγή ➤ epiruspost

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου