Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στην Πάτρα - Eξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε πολυβόλα και όχι μόνο στην Ελλάδα.

elas.lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει περίπου πενήντα πυροβόλα όπλα, πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και χιλιάδες φυσίγγια. Τα όπλα οι δράστες τα έφερναν από τη Βουλγαρία και τα διακινούσαν στη χώρα.

Να σημειωθεί πως οι έρευνες εκτός από Αθήνα, Πάτρα και Πύργο έγιναν και στην Κόρινθο, ενώ επρόκειτο για συνεργασία όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας

Συγκεκριμένα , μεγάλο αριθμό όπλων αποκάλυψε έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας Πατρών σε περιοχές της Πάτρας, της Αττικής και της Ηλείας, ενώ έχουν ήδη προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας 12 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, ξεκίνησαν τις έρευνες σε συγκεκριμένα σημεία όπου οι αστυνομικοί έχουν βρει δεκάδες πυροβόλα όπλα, όπως και μεγάλο αριθμό σφαιρών. Όσον αφορά στους προσαχθέντες, η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο, είτε να αποτελούν ενιαία σπείρα, είτε να υπήρχε συνεργασία μεταξύ ομάδων, που να εμπλέκονται σε κύκλωμα αγοραπωλησίας όπλων.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε συνεργασία με άτομα που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας και να έφερναν τα όπλα στην χώρα. Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών τα όπλα αναμένεται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική πράξη.

Πάντως, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που να εμπλέκονται στην υπόθεση, είτε ως πωλητές, είτε ως αγοραστές των όπλων.

Σε περισσότερες από δέκα συλλήψεις σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν προχωρήσει αστυνομικοί της Πάτρας σε υπόθεση που αφορά εγκληματική οργάνωση και διακίνηση όπλων. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσαγωγές και η έρευνα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις. Έρευνες σε Πάτρα , Αθήνα και Πύργο και Κόρινθο. Έχουν εντοπιστεί όπλα , μεγάλος αριθμός φυσσιγίων καθώς και χρήματα που ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ.

Πηγή ➤ achaianews

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου