Με τον Νόμο Παρασκευόπουλου - άδειασαν από βαρυπονίτες οι φυλακές.

elas.lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Άνοιξαν οι πύλες των 33 καταστημάτων φύλαξης της χώρας για περίπου 2.000 κρατούμενους μέχρι το τέλος του Μάη, χάρη στις διατάξεις του νέου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το πρώτο αρνητικό που εμφανίζεται είναι πως η διάταξη η οποία «μπήκε» στο νομοσχέδιο και με αφορμή την υπόθεση του Σάββα Ξηρού ευνοεί τελικά πολύ περισσότερες υποθέσεις από όσες είχαν αρχικά εκτιμηθεί από τον ίδιο τον υπουργό. Ο κ. Παρασκευόπουλος είχε πει ότι οι συνολικές υποθέσεις θα είναι σε βάθος χρόνου από 1.500 έως 2.000 μάξιμουμ.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» ο ακριβής αριθμός των αποφυλακίσεων, έχει φτάσει τις 2.000. Ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό, θα περιλαμβάνονται και αρκετοί ισοβίτες. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκτιμούν πως μέχρι το 2016 θα έχουν αποφυλακισθεί περισσότεροι από 3.000 κρατούμενοι από τους 11.500. Εντούτοις, χρειάζεται να ληφθεί υπόψη και ένα ακόμα στοιχείο. Οι ισοβίτες αυτή τη στιγμή είναι 961, δηλαδή περίπου ένας στους έντεκα. Αντίθετα, ο αριθμός όσων κρατούνται για χρέη είναι μόλις 18! Ως προς το από που θα αποφυλακιστούν οι έγκλειστοι, τα στοιχεία λένε:

    220 από τον Κορυδαλλό
    165 από τα Γρεβενά
    170 από τα Τρίκαλα
    130 από την Λάρισα άλλοι
    130 από την Πάτρα

Την πρώτη Μάη βρίσκονταν περίπου 1.910 υπόδικοι ή καταδικασμένοι στον Κορυδαλλό. Από αυτούς οι 1.236 ήταν αλλοδαποί. Ανάμεσα σε αυτούς και 14 για χρέη.

Mε νόμο Παρασκευόπουλου είχαν αποφυλακιστεί οι αδίστακτοι Γεωργιανοί στη περίπτωση της Ύδρας. Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του δολοφονημένου εστιάτορα στην Υδρα αλλά και η αποκάλυψη ότι οι αδίστακτοι Γεωργιανοί είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Ένας από τους ληστές, ηλικίας 34 ετών, είχε στην τσέπη του κατά τη σύλληψή του το χαρτί αποφυλάκισής του από σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο κρατούνταν μέχρι πρόσφατα για πλήθος ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών. Περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως σκληρός κακοποιός που δεν «σπάει» στην ανάκριση, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη. Ο 34χρονος μαζί με τους υπόλοιπους έξι συληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ληστεία. Οι πέντε από αυτούς είχαν συλληφθεί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με θαλάσσιο ταξί και οι δύο στο λιμάνι του νησιού.

Πηγή ➤ defencenews

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου