Στο σχεδιασμό για Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών και η Καβάλα - Δ.Κυριαζίδης .

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών θεωρείται ζήτημα μιας-δύο εβδομάδων, και την ώρα που η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δηλώνει έτοιμη να κατεβεί άμεσα στην Αθήνα για να συναντήσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με σκοπό να συζητήσουν το θέμα της αξιοποίησης του στρατοπέδου Ασημακοπούλου (ίσως του πιθανότερου χώρου για την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων) την εκτίμηση- βεβαιότητα ότι είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί στην Καβάλα ένα Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, τονίζοντας ότι η χωροθέτησή του περιλαμβάνεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό, εκφράζει με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης.

«Θα έχετε σύντομα  ένα Κέντρο  Υποδοχής  στην Καβάλα. Ο σχεδιασμός είναι αυτός. Είναι επόμενο ότι θα δεχθείτε ένα τέτοιο Κέντρο. Αν θα έχετε πληροφορηθεί, υπάρχουν αυτές οι αναφορές να γίνουν αυτά τα Κέντρα ανά περιφέρεια. Θα εξαρτηθεί βέβαια η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού από την πίεση, μη νομίζετε, όμως, ότι θα κρατηθεί για πολύ ακόμη το χερσαίο κομμάτι του Έβρου. Είτε με αποδοχή της τοπικής κοινωνίας είτε με μη αποδοχή, η πίεση θα είναι μεγάλη, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. 

Η επιλογή αυτή υπάρχει, η Δράμα έχει φορτωθεί ένα άλλο κομμάτι, πιο βαρύ, άρα όπως καταλαβαίνετε είστε ο επόμενος νομός  ο οποίος θα υποχρεωθεί, θα δεχθεί  ένα Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.  Είναι θέμα κεντρικής διοίκησης. Μόλις σχηματιστεί η κυβέρνηση, ο νέος υφυπουργός Μετανάστευσης θα κάνει το σχεδιασμό του και τις ανακοινώσεις.  ΄

Έχετε και το λιμάνι που είναι σημείο υποδοχής των μεταναστών. Εμείς οι βουλευτές των δύο νομών οφείλουμε να εργαζόμαστε για το κοινό καλό, προσωπικά προσπάθησα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας να φτιάξω ένα κοινό Συντονιστικό Όργανο για τα θέματα της Καβάλας και της Δράμας, το οποίο να κινείται συλλογικά. Μπορεί ως βουλευτή,  να μην μου έκανε καλό, αλλά εμένα με απασχολούσε το συμφέρον της Δράμας και μετά το κόμμα», δήλωσε ο κ. Κυριαζίδης.

Πηγή ➤ kavalanews

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου