Ξέμεινε απο αυτοκίνητα η Ο.Π.Κ.Ε.!!

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Αυξάνει ο αντίκτυπος των συνεχών περικοπών στον προϋπολογισμό της Αστυνομίας, καθώς, όσο περνούν τα χρόνια, τα προβλήματα σε υλικοτεχνική υποδομή γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Τελευταίο παράδειγμα η απόπειρα συγκρότησης νέων ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας), που «κολλάει» στην έλλειψη οχημάτων τύπου τζιπ.

Είναι χαρακτηριστικό πως από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εστάλη σε υπηρεσίες της περιφέρειας αίτημα για την παραχώρηση περισσότερων από δέκα οχημάτων τύπου τζιπ, που μέχρι σήμερα είναι στη διάθεση ορεινών κατά κανόνα αστυνομικών υπηρεσιών της ηπειρωτικής χώρας. Ακόμα και αν αυτά το οχήματα βρεθούν, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έρθουν στην Αθήνα «φορτωμένα» με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και… άγνωστη συντήρηση.

Την ίδια ώρα, μία από τις πιο σοβαρές προτάσεις που κατατέθηκαν για την ανανέωση του «γερασμένου» στόλου αυτοκινήτων της Αστυνομίας –αυτή της προμήθειας μέσω leasing– φαίνεται αρχικά να «κολλάει» σε νόμο του… 1953, που ισχύει ακόμη και σήμερα, για την αγορά οχημάτων από υπηρεσίες του Δημοσίου. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από έρευνα αρμόδιων αξιωματικών, που ανέλαβαν να διερευνήσουν την πρόταση.

Την ίδια ώρα, βέβαια, αρνητικές εμφανίζονται και οι εταιρείες χρονομίσθωσης οχημάτων, επισημαίνοντας πως δεν είναι συμφέρουσα μια τέτοια προμήθεια, παρά τα μεγάλα αριθμητικά μεγέθη.

Ο λόγος είναι πως με τη χρήση που θα έχουν από τους αστυνομικούς το κόστος συντήρησης ανεβαίνει πάρα πολύ, ενώ μετά το πέρας της πενταετίας θα είναι πολύ δύσκολο να μεταπωληθούν είτε στην ΕΛ.ΑΣ. (που θα θέλει νέα αυτοκίνητα) είτε σε ιδιώτες.

Με… εφοπλιστικά χρήματα

Πάλι καλά που γνωστός εφοπλιστής αφουγκράστηκε για ακόμη μία φορά τα προβλήματα των αστυνομικών και έβγαλε από την τσέπη του 80.000 ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα επισκευάστηκαν περίπου 300 μοτοσυκλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ και 60 περιπολικά της Άμεσης Δράσης, που βρίσκονταν «παροπλισμένα» σε συνεργεία και παρκινγκ λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Πάντως, το πρόβλημα δεν λύθηκε, καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες– οι περισσότερες υπηρεσίες έχουν χάσει κατά μέσο όρο πάνω από το 55% των οχημάτων τους.

Κώστας Παπαδόπουλος

Από το ένθετο ΜΑΡΣ που κυκλοφόρησε το Σάββατο 7/11/2015 με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

Πηγή ➤ paraskhnio



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου