ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - βόμβα βρέθηκε σε αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση (Φωτό)




elas_lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τρόμος και προβληματισμός από τα ευρήματα των αρχών Στο Boeing 777 της Air France, που καθηλώθηκε στην Κένυα, επέβαιναν 473 άνθρωποι.


Προβληματισμό για τα μέτρα ασφαλείας και τον έλεγχο πριν απο την αναχώρηση πτήσεων, αλλά και τρόμο μόνο και μόνο στην ιδέα της αποτροπής "στο παρά πέντε" άλλης μιας πολύνεκρης τραγωδίας, προκαλεί η ανακάλυψη βόμβας σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι, μια είδηση η οποία άργησε να βγει στο φως της δημοσιότητας, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες όλων.

Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση το βράδυ του Σαββάτου, καθώς υπήρχαν υποψίες στις Αρχές για βόμβα.

Είχε απογειωθεί απο τον Μαυρίκιο με προορισμό το Παρίσι, όμως υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στη Μομπάσα της Κένυα, καθώς εντοπίστηκε σε μια από τις τουαλέτες του ένα ύποπτο αντικείμενο.


Αεροσκάφος - αεροπλάνο - Air France
Το Boeing 777 μετέφερε στο αεροδρόμιο «Charles de Gaulle» του Παρισιού 459 επιβάτες και είχε 14 άτομα πλήρωμα.
Αρχικώς, πηγές από την γαλλική αστυνομία ανέφεραν πως "μια συσκευή, η οποία "πιστεύεται" πως είναι βόμβα, βρέθηκε μέσα στις τουαλέτες", γεγονός που οδήγησε το πλήρωμα του αεροπλάνου να ζητήσει από τις αρχές της Κένυας να του επιτρέψουν αναγκαστική προσγείωση.
Οι επιβάτες ανήσυχοι κατέβηκαν και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία.
Αεροσκάφος - αεροπλάνο - Air France
Μάλιστα, ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (σημ: 23:37 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).
«Ειδικοί για τις βόμβες από το Πολεμικό Ναυτικό εξετάζουν το δέμα για να προσδιορίσουν εάν περιέχει εκρηκτικά», δήλωσε.
Αεροσκάφος - αεροπλάνο - Air France
Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, τελικώς επρόκειτο για βόμβα, η οποία εξετάζεται τώρα απο τις αρχές για την αποκάλυψη ευρημάτων σχετικά με την ταυτότητα όποιου την τοποθέτησε στο αεροσκάφος, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή εκατοντάδων επιβατών και ανοίγοντας ξανά την συζήτηση για την "ασφάλεια των πτήσεων".
Οι αρχές ανακρίνουν ως ύποπτους δύο επιβάτες που θεωρούν ότι σχετίζονται με την μεταφορά της βόμβας μέσα στο αεροσκάφος.

Πηγή ➤ antenna

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου