Θράκη - Κατήγγειλε τη γυναίκα του για τζιχαντίστρια.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Με διεθνές ένταλμα για αρπαγή του ανήλικου κρατήθηκε στην Αλεξανδρούπολη μια γυναίκα. Ο άνδρας της την κατηγορεί ότι πάει να πολεμήσει για τον ISIS.

Η 29χρονη γυναίκα με Ελβετική και αιγυπτιακή υπηκοότητα στις 2 Ιανουαρίου επιχείρησε με τον πεντάχρονο γιο της να περάσει από τους Κήπους 'Εβρου και διαπιστώθηκε στον έλεγχο ότι ήταν στη λίστα των εξαφανισμένων προσώπων της Interpol.  

H γυναίκα κρατήθηκε σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης ενώ ο Αιγύπτιος σύζυγός της έφτασε στην Αλεξανδρούπολη υπέβαλλε μήνυση ζητώντας την επιμέλεια του παιδιού.

Το δικαστήριο έγινε σήμερα και του δόθηκε η επιμέλεια ενώ φέρεται να κατηγόρησε την γυναίκα του ότι απήγαγε το παιδί τους και ήθελε να πολεμήσει στη Συρία μέσα από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

«Θέλω να πάω να πολεμήσω στο πλευρό του ISIS. Να γεννήσω παιδιά στη Συρία και να γίνουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους». Αυτά φαίνεται να είπε αρχικά στους αστυνομικούς, η 29χρονη γυναίκα που εντοπίστηκε στην Αλεξανδρούπολη από την ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από καταγγελία του Αιγύπτιου επιχειρηματία συζύγου της ότι θέλει να πάει στη Συρία για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου είχαν φάκελο για την 29χρονη, καθώς τη θεωρούσαν ως άτομο επικίνδυνο για τρομοκρατικές ενέργειες. Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι η γυναίκα είναι ψυχολογικά ασταθής και δηλώνει ότι κανείς δεν μπορεί να την αποτρέψει από το να πάει στη Συρία και να ταχθεί στο πλευρό του ISIS.

Η γυναίκα έχει αφεθεί ελεύθερη, καθώς δεν μπορεί να διωχτεί η πρόθεσή της. Άλλωστε δεν εκκρεμεί σε βάρος της κάποιο ένταλμα σύλληψης για κάποιο αδίκημα, ωστόσο βρίσκεται καθηλωμένη . Έτσι, η γυναίκα δηλώνει ότι με το πρώτο μέσο που θα βρει θα φύγει για τη Συρία. Πρόκειται για Ελβετίδα, η οποία παντρεύτηκε έναν Αιγύπτιο επιχειρηματία με τον οποίο έκανε ένα παιδί που σήμερα είναι πέντε ετών.

Στις 2 Ιανουαρίου 2015 επιχείρησε να βγει από την Ελλάδα από τον μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου με προορισμό την Τουρκία. Τα στοιχεία της ήταν στη λίστα της Ιντερπόλ με τα εξαφανισμένα άτομα και κρατήθηκε σε καθεστώς προσωρινής φύλαξης στο Α.Τ. Φερρών. Ο Αιγύπτιος άντρας της ενημερώθηκε για τον εντοπισμό της και ταξίδεψε από την πατρίδα του στην Ελλάδα για να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού του, κάτι που φαίνεται να έχει κερδίσει στην πατρίδα του. Το δικαστήριο έγινε το σήμερα το πρωί και τελικά κέρδισε την επιμέλεια ο πατέρας, ο οποίος στο μεταξύ είχε υποβάλλει μήνυση εναντίον της συζύγου του για την αρπαγή του ανηλίκου.

Στο δικαστήριο, η 29χρονη αρνήθηκε όσα αρχικά είχε πει για την πρόθεσή της να πολεμήσει μέσα από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο πατέρας πήρε το παιδί και έφυγε για την Αίγυπτο.

 Η γυναίκα είχε ελβετικό διαβατήριο, είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και έχει βαφτισθεί μουσουλμάνα. Υποστήριξε ότι ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, με δουλεμπορικό σκάφος και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το ευρωπαϊκό διαβατήριό της έφθασε έως τον Έβρο.

Η 29χρονη μετά το δικαστήριο στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε πως θα συνεχίσει το ταξίδι προς την Τουρκία χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα φτάσει στην Συρία.

Πηγή ➤ thetoc

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου