Πάνος Καμμένος - "Θα ιδρύσουμε Στρατιωτικά Λύκεια".

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Όλα τα' χει η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε...

Ενθουσιασμένος, συγκινημένος και παρορμητικός, πάντοτε, ο κ. Π. Καμμένος, μετά την, εθιμοτυπική, πολυήμερη επίσκεψη που έκανε σε ακριτικές μονάδες σκέφθηκε ότι... ένα καλό φινάλε του show θα ήταν η εκτόξευση κάποιου πυραύλου.

«Θα ιδρύσουμε στρατιωτικά λύκεια», είπε και άφησε άναυδους στρατιωτικούς και μη.

Ίσως να έχει εμπνευσθεί κατιτίς σοφό, που κοινά μυαλά δεν το αντιλαμβάνονται εύκολα. Μακάρι να συμβαίνει αυτό, αρκεί να μας κάνει λιανά τον σκοπό και τις επιδιώξεις και, κυρίως, αν με την έμπνευση συμφωνούν τα γενικά επιτελεία.

Θα λέγαμε όμως ευσεβάστως στον κ. υπουργό, χωρίς να παρεξηγηθούμε ότι διεκδικούμε θέση συμβούλου (έχει, εξάλλου, τόσους πολλούς), ότι πριν προχωρήσει στα λύκεια θα πρέπει να καθιερώσει θεσμούς στο υπουργείο Άμυνας και στη στρατολογία των Ελλήνων, που είναι ανύπαρκτη. Να οργανωθούν πρώτα σε σύγχρονες βάσεις τα παραγωγικά σχολεία, αξιωματικών και υπαξιωματικών, των ΕΔ, να μελετηθεί σε βάθος η μεθόδευση αποφυγής τέτοιου μεγάλου αριθμού διαρροών στρατευσίμων από τις κατατάξεις.

Θητεία στα 18

Η θητεία στα 18, που θα επιλύσει πάμπολλα θέματα και η οποία ενοχλεί αφάνταστα τις κομματικές νεολαίες και τους αιώνιους φοιτητές, είναι επίσης θέμα προς εξέταση. Επιπλέον, η καθιέρωση διαδικασιών που θα επιτρέπουν την εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές αυτών που επιθυμούν να γίνουν στρατιωτικοί και όχι αυτών που προκύπτουν ως επιτυχόντες ύστερα από μια χημεία βαθμολογίων.

Ακολουθεί το μέγα πρόβλημα της υπογεννητικότητας...

Το φρόνημα και τα παρεπόμενά του

Οι μαθητές των στρατιωτικών σχολών θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι η καριέρα τους δεν θα επηρεάζεται από κομματικά παίγνια και ότι θα κρίνονται αντικειμενικά. Σήμερα δεν υπάρχουν θεσμοί που να το εγγυώνται. Να είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα αποτελέσουν θύμα άφρονης απόφασης πολιτικών προϊσταμένων, που θα τους αποστρατεύσουν γιατί έτσι το γουστάρουν.

Να είναι βέβαιοι, επίσης, ότι θα απολαύουν τον προσήκοντα σεβασμό, αγάπη και εκτίμηση της πολιτικής εξουσίας και δεν θα τους στέλνει κάθε ανόητος υπουργός τους κ. Μπαλτάκο, Τραγάκη και έτερα πρόσωπα να τους απονέμουν τα ξίφη.

Χρειάζονται, λοιπόν, αλλά πολλά πράγματα πριν φθάσουμε στα λύκεια...

Για το θέμα σημείωσα μια σοφή κουβέντα του ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσα, που δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Τα πάσης φύσεως λύκεια και εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι θέμα του υπουργού Παιδείας»...

Και κάτι άλλο, που αφορά τους πρωθυπουργούς που έχουν ίχνη φαιάς ουσίας στον εγκέφαλό τους. «Πρέπει να προσέχουν ποιους διορίζουν ως υπουργούς Άμυνας», γράφει ο κ. Χρ. Γιανναράς («Κ», 1.7.2013). «Την πολιτική ευθύνη για την Άμυνα της χώρας την παρέδωσαν σε... δημοσιογράφο, με προσόντα ανεφυή, μέτρια ευγλωττία, την αναμάσηση κοινοτυπιών και στόμφο.

Να διαχειρισθεί ο... τηλεπαρουσιαστής τα πολιτικά προαπαιτούμενα επιτελικού σχεδιασμού της αμυντικής στρατηγικής, τα προβλήματα σύγχρονης υλικής τεχνολογίας, το Σώμα των Αξιωματικών;»

(ΠΑΡΟΝ 10/01/2016 – Σ.Λ.)

Πηγή ➤ staratalogia

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου