Πληρωμή οφειλών μέσω Taxis με χρέωση της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας

elas-lyste.blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤
 Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την πληρωμή οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση μέσω Taxis με χρέωση της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας. Η νέα εφαρμογή θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή του το χρέος και το ποσό που επιθυμεί να πληρώσει με τη χρεωστική ή την πιστωτική του κάρτα. 
Η προωθούμενη εφαρμογή στοχεύει αφενός στη διευκόλυνση των φορολογουμένων και αφετέρου στην αποφυγή του φαινομένου των προεισπράξεων που παρατηρείται τώρα λόγω λαθών που σχετίζονται με την Ταυτότητα Οφειλής. 
H Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει προχωρήσει ήδη σε συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων που αφορούν 210.297 ΑΦΜ με το ποσό που συμψηφίστηκε να φτάνει τα 10,37 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο, το μεγαλύτερο ποσοστό των υπερεισπράξεων αυτών οφείλεται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με λανθασμένη Ταυτότητα Οφειλής. Το πρόβλημα αυτό αναμένεται να αντιμετωπιστεί με την απευθείας χρέωση της κάρτας του φορολογουμένου μέσα από το σύστημα Τaxis, χωρίς να χρειάζεται η Ταυτότητα Οφειλής. 

Πηγή ➤ efsyn

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου