Γνωμοδότηση σχετικά με την λήψη βιντεοληπτικού υλικού που απεικονίζει αστυνομικούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.



ΛΥΣΤΕ blog ➤

Συγχαρητήρια στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για την συνεχή προσπάθεια της να διασφαλίσει στον "μάχιμο" αστυνομικό την εργασιακή ασφάλεια που χρειάζεται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του μέσο της νομικής οδού...

Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Ε.Α.Υ.Θ. ΤΕΡΖΟΥΔΗ Σωτήριου σχετικά με το εάν λήψη βιντεοληπτικού υλικού που απεικονίζει αστυνομικού υπάλληλους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους είναι σύννομη, ιδίως μέσα στα αστυνομικά τμήματα.
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ
Του Σωτηρίου Τερζούδη του Ευαγγέλου, Δικηγόρου Θεσσαλονίκης (ΑΜΔΣΘ 6032), κατοίκου Θεσσαλονίκης, οδός 26ης Οκτωβρίου 12
Μου ζητήθηκε από  την «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης», που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, οδός Αριστοτέλους 12, όπως νομίμως εκπροσωπείται, να γνωμοδοτήσω για το εξής ζήτημα:
Εάν η λήψη βιντεοληπτικού υλικού που απεικονίζει αστυνομικού υπάλληλους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους είναι σύννομη, ιδίως μέσα στα αστυνομικά τμήματα.
Θεσσαλονίκη, 14/05/2019
Μία εκ των σημαντικότερων, εάν όχι η πλέον σημαντική, ελευθερία που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι η ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας και ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου. Η σπουδαιότητα μάλιστα της συγκεκριμένης ελευθερίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι φορέας του δικαιώματος που πηγάζει από την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας είναι ο κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στην Ελληνική επικράτεια.
Για συνέχεια ΕΔΩ

Πηγή ➤uniformnews.gr

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου