Εγώ σε αντίθεση με τις πολλές "κυρίες" που έτρεξαν να φωτογραφηθούν με τον όμορφο Τούρκο, προτίμησα να φωτογραφηθώ με έναν Έλληνα.

elaslyste

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Γειά σας..!!! Εγώ σε αντίθεση με τις πολλές "κυρίες" που έτρεξαν να φωτογραφηθούν με τον όμορφο Τούρκο, προτίμησα να φωτογραφηθώ με έναν Έλληνα. Βέβαια μπορεί να μην είναι όμορφος, όπως ο συγκεκριμένος Τούρκος, να είναι κοντός, γέρος, φτωχός και τα ρούχα του να είναι βρώμικα. Να νομίζεις, όταν τον πρωτοαντικρύζεις από μακριά, ότι είναι ένας τρελός ή στην καλύτερη περίπτωση, γραφικός..!!!!
Κι όμως.....!!!!!!! Αυτός ο "ασήμαντος" ανθρωπάκος, έχει κάνει τόσα πολλά, για την Πατρίδα, που ανατρίχιασε η σπονδυλική μου στήλη, όταν τα έμαθα...!!!!!!!! Όταν μου έδειξε, τις ουλές, στο κορμί του, από τις σφαίρες. Κι όμως....!!!!!!!!! Κανείς δεν συνωστίζεται, για να φωτογραφηθεί μαζί του. Οι περισσότεροι αγνοούν την προσφορά του. Δεν είναι Τούρκος ηθοποιός, βλέπεις..... Ούτε σηκώνει κωλοδ@χτυλο, στην Ελληνική Σημαία, άρα.....γιατί να ενδιαφέρει, λοιπόν..??? Κι όμως...!!!!!! Ήρωες σαν και αυτόν τον "βρωμιάρη", είναι ο λόγος όπου όλοι μας (σήμερα που βγήκε αυτή η φωτογραφία που δημοσιεύω), να απολαμβάνουμε την ελευθερία. Να βγαίνουμε για ποτάκι, για ψητό και να κάνουμε όλα αυτά, που τα θεωρούμε δεδομένα. Τιμή και Δόξα στους ήρωες της Ελλάδος....!!!!!!)

Iωάννης  Ριζόπουλος Αστυνομικός.



 Εμμανουήλ Δαρζέντας: Ένας σύγχρονος ήρωας της Σαντορίνης.



Έμαθα σήμερα ( πηγή "Τα Νέα της Σαντορίνης") ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει με πλακέττα τον Εμμανουήλ Δαρζέντα από τον Πύργο, ο οποίος πολέμησε κατά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Αξίζουν συγχαρητήρια έστω και καθυστερημένα στη Δημοτική Αρχη.
Όμως η εφημερίδα " Θηραϊκά Νέα" είχε ήδη από τον Οκτώβριο ( 2009) αφιέρωμα.: Από εκεί μαθαίνουμε ότι :
"
Ο Εμμ.Δαρζέντας ήταν ένας από τους 37 βατραχανθρώπους που έφθανε κρυφά στην Κύπρο τις ημέρες της εισβολής επέφεραν βαρύτατο πλήγμα στον εχθρό. Μόνο 3 από την ομάδα έμειναν ζωντανοί. Ένας από αυτούς είναι και ο Δαρζέντας ο οποίος τιμήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο « δια τη δράση του στη Μεγαλόνησο ενάντια στους Τούρκους» και του απένειμε το Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας της πόλεως της Λευκωσίας» ( Κύπρος 27/10/1974). Η αποστολή της ελληνικής ομάδας στην Κύπρο ήταν μυστική και γι αυτό το λόγο η οικογένεια του Δαρζέντα τον είχε σαν αγννοούμενο επί δύο χρόνια. Όταν τραυματίστηκε, τιμηθηκε από τον Πρόεδρο Μακάριο. Πρόσφατα, το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Πύργου Καλλίστης, σαν ένδειξη τιμής αποφάσισε ομόφωνα να αναρτηθεί στα Γραφεία του Δημοτικού Διαμερίσματος το δίπλωμα «Χρυσό Αριστείο Ανδρείας» της πόλεως της Λευκωσίας ως ελάχιστος φόρος τιμής."




kallistorwntas.blogspot.com


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου