Αστυνομικοί παραπέμπονται στο πειθαρχικό μετά απο εντολή Εισαγγελέα,για το θάνατο του Ζάκ Κωστόπουλου.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να συνεδριάσει το πειθαρχικό όργανο της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Το Πειθαρχικό καλείται να αποφασίσει για τις ποινές τις οποίες προτείνει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που πραγματοποιήθηκε σε βάρος των οκτώ αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Σε δίκη παραπέμπονται έξι άτομα
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο εισαγγελέας για την υπόθεση θανάτου του Ζακ πρότεινε την παραπομπή έξι ατόμων σε δίκη.

Η ανακοίνωση της πρότασης του εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από αίτημα της οικογένειας.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να παραπεμφθούν σε δίκη για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης ο καταστηματάρχης και ο μεσίτης, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί αρχικά για τη συμπεριφορά των αστυνομικών που συμμετείχαν στην σύλληψη του Ζακ, αναβαθμίστηκε πλέον σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Οι εννέα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση, τέθηκαν αυτομάτως στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ, εωσότου ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Σημειώνεται ότι, αρχικά η προκαταρκτική εξέταση είχε ανατεθεί σε αστυνομικό διευθυντή, στη συνέχεια δόθηκε σε έμπειρο ταξίαρχο, ο οποίος όμως αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις και τώρα την ΕΔΕ χειρίζεται άλλος ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Πηγή ➤ in.gr

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου