Ελεγχος ασφαλείας της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών στις φυλακές στο Βόλο.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ «Καθαρές» οι φυλακές στη Χιλιαδού από κινητά αυτοσχέδια «όπλα» και παράνομο αλκοόλ

Πρώτη έφοδος των κομάντο των φυλακών προχθές το βράδυ στο σωφρονιστικό κατάστημα στη συνοικία της Χιλιαδούς. Η επίλεκτη ομάδα από την Αθήνα προέβη σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στις φυλακές σε αναζήτηση αντικειμένων, που κατέχουν παράνομα κρατούμενοι.

Η έφοδος έγινε την ώρα που οι κρατούμενοι βρίσκονταν στα κελιά ανύποπτοι για το ντου που θα επακολουθούσε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών, που αποτελείται από έμπειρα και άρτια εκπαιδευμένα στελέχη, τους επίλεκτους της εξωτερικής φρουράς.

Ο έλεγχος ήταν ενδελεχής. Η ομάδα έκανε «φύλλο και φτερό» τα κελιά και τους χώρους συνάθροισης των κρατουμένων αναζητώντας αντικείμενα που δεν επιτρέπεται να έχουν οι κρατούμενοι μαζί τους, από κινητά μέχρι όπλα και ναρκωτικά ή ακόμη και παράνομο αλκοόλ, που παρασκευάζουν άγνωστο με ποιον τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τον εξονυχιστικό έλεγχο, η ομάδα δεν εντόπισε κάποιο αντικείμενο, ούτε ανέφερε στην Εισαγγελία Βόλου κάποια αξιόποινη πράξη εντός των φυλακών.

Μόνο όμως η έφοδος των κομάντο στις φυλακές της Χιλιαδούς, πρώτη στον Βόλο, ήταν αρκετή για να προκαλέσει αναστάτωση.

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών είναι νεοσύστατη ομάδα, που στελεχώθηκε από τους επίλεκτους άνδρες της εξωτερικής φρουράς καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, με την εμφάνιση και την εκπαίδευσή τους να θυμίζουν Αντιτρομοκρατική.

Ενεργοποιήθηκε σχεδόν 10 λεπτά μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων και άμεσα κατάφερε να δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από το διοικητήριο των φυλακών, αποτρέποντας την εισβολή κρατουμένων με… άγριες διαθέσεις.

Μάλιστα, οι κομάντο της ομάδας είχαν καθοριστικό ρόλο και στις έρευνες που ακολούθησαν σε κελιά της β’ και της ε’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού όπου βρέθηκε ένα μικρό «οπλοστάσιο», αποτελούμενο κυρίως από αυτοσχέδια μαχαίρια.

Η πρώτη τους επιχειρησιακή εμφάνιση ήταν στις 9 Ιουνίου, όταν βραδινές ώρες πραγματοποίησαν έλεγχο σε δεκάδες κελιά κρατουμένων στη β’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εντοπίζοντας ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και φυσικά… αυτοσχέδια μαχαίρια.

Εκτοτε πραγματοποιούν εφόδους σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και προχθές το βράδυ για πρώτη φορά στον Βόλο.

Ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει κράνος τελευταίας γενιάς κατασκευασμένο από ABS με προστασία αυχένα και polycarbonate προσωπίδα πάχους 3 χιλ., ατομική ασπίδα προστασίας από polycarbonate υλικό πάχους 5 χιλ., κλομπ από πολυπροπυλένιο, μάσκα αερίου – καπνού από πανοραμική polycarbonate προσωπίδα και αναμονή για φίλτρο με σπείρωμα 40 χιλ., προστατευτική στολή από σκληρό αρθρωτό κέλυφος πάχους 3 χιλ. με ειδική επένδυση και γάντια προστασίας επιπέδου 5. Τέλος, όλα τα μέλη της ομάδας έχουν παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση.


Πηγή ➤ thessaliatv


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου