Eκτός ελέγχου η κατάσταση στα νησιά - Αποχωρούν κάποιες δυνάμεις των ΜΑΤ απο την Μυτιλήνη και τη Χίο.


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μυτιλήνη, με περίπου 2000 πολίτες να βρίσκονται έξω από το στρατόπεδο Παγανής, μέσα στο οποίο υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος είναι έξω από το στρατόπεδο, έχει σπάσει την πύλη και το πολιορκεί, ενώ έχουν ανάψει και φωτιές.

Παράλληλα, οι πολίτες φαίνεται πως είναι εξοπλισμένοι με διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και αυτοσχέδιο ρόπαλο με καρφιά, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, αποφασίστηκε να κληθεί το απόγευμα της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των τριών νησιών, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, ώστε να γίνει μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

Ταυτόχρονα -όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- θα αποσυρθούν από τα νησιά αύριο, Πέμπτη, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν φθάσει εκεί ενισχυτικά, αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του σχεδίου και ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής για τα κλειστά κέντρα.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του λόγο στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έκανε λόγο για μερική απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ, διευκρινίζοντας πως κάποιες θα παραμείνουν, γιατί -όπως είπε- «μ' αυτή την έξαρση στο μεταναστευτικό δεν μπορούν να μείνουν τα νησιά χωρίς αστυνομικές δυνάμεις».

Κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δίνουν μεγάλη σημασία στην αυριανή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, πρωτοβουλία η οποία θα αναληφθεί «για να πέσουν οι τόνοι» αλλά και «προκειμένου να κληθεί καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Πηγή ➤ cnn

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου