Oι "τσαντάκηδες" με τις χειρουργικές μάσκες στο δόκανο της "ΟΜΑΔΟΣ ΔΙΑΣ".


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τέλος στη δράση μίας από τις πιο σκληρές συμμορίες της Αττικής έδωσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε από την περιοχή του Πειραιά. Πρόκειται για δύο σεσημασμένους κακοποιούς, οι οποίοι μάλιστα έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης για ληστείες και κλοπές.

Το εν λόγω δίδυμο είχε σμίξει τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 και στόχευε κυρίως σε γυναίκες που κυκλοφορούσαν μόνες τους στον δρόμο, αρπάζοντας τους τις τσάντες με τη βία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ηλικιωμένη τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, καθώς επιχείρησε να τους αντισταθεί και τη χτύπησαν άσχημα. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισαν βραδινές ώρες να κινούνται ύποπτα δίπλα σε πεζοδρόμια στην περιοχή του Πειραιά, επιβαίνοντες σε δύο μοτοσυκλέτες.

Προφανώς αναζητούσαν το επόμενο θύμα τους, όμως, βλέποντας τους αστυνομικούς που τους έκαναν σήμα ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Ξεκίνησε καταδίωξη και ελάχιστα λεπτά αργότερα, οι δύο κακοποιοί βρίσκονταν με χειροπέδες, ενώ οδηγήθηκαν για την προανάκριση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής. Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για… παλιούς γνώριμους της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπή, ψευδή κατάθεση, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Δεν δίσταζαν να χτυπήσουν γυναίκες
Ως προς τον τρόπο δράσης, αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως πεζές γυναίκες, τα προσέγγιζαν επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτες και κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα τους αφαιρούσαν με βία τις τσάντες τους. Για να αποκόπτουν τους ιμάντες των τσαντών, χρησιμοποιούσαν αιχμηρό αντικείμενο σε σχήμα κάρτας, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους κατά τον έλεγχο. Επιπρόσθετα και προκειμένου να αποφεύγουν την ταυτοποίηση τους, κάλυπταν τα στοιχεία των πινακίδων των μοτοσυκλετών με φιμέ υαλοπίνακα και φορούσαν κράνη ή χειρουργικές μάσκες.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση κλοπής, στις περιοχές Αλίμου, Γλυφάδας και Πειραιά, ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες, 2 κράνη μηχανής, 3 πλαστές πινακίδες Ι.Χ.Ε., 2 κινητά τηλέφωνα και αιχμηρό αντικείμενο σε σχήμα κάρτας, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την αποκοπή των ιμάντων τσαντών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου