Το πάθος του ληστή Κατσαφάδου ...ΦΩΤΟ

                                      Οι CHEVROLET του κακοποιού





ΛΥΣΤΕ blog ➤ Συνελήφθη ο Κατσαφάδος Βαγγέλης  συνεργός των σεσημασμένων ληστών: Λάμαρης Δημήτρης, Τσιάμης Θωμάς και Σωτηρίου Σωτήρης, που τον Ιανουάριο του 2011 στην Καλαμάτα είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει 4 αστυνομικούς. Ο Κατσαφάδος πιάστηκε το απόγευμα της 30-4-2013, στο Περιστέρι, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονος φυγόδικος έλληνας, μέλος σπείρας που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών.
Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν δύο (2) εντάλματα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και μία (1) καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δύο (2) έτη και έξι (6) μήνες, για λαθρεμπορία και πλαστογραφία μετά χρήσεως.
Συγκεκριμένα ο 37χρονος μαζί με άλλα τρία (3) μέλη της σπείρας που έχουν συλληφθεί, διέπραξαν είκοσι εννέα (29) ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και σε χρηματαποστολές ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.
Σε δύο (2) από τις περιπτώσεις των ληστειών, στην Ηλιούπολη την 17-1-2011 και στην Καλαμάτα την 7-5-2012, τα μέλη της σπείρας προκειμένου να μην συλληφθούν από αστυνομικούς που τους είχαν εντοπίσει, πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον τους, με αποτέλεσμα στην Καλαμάτα, μετά από ληστεία σε τράπεζα από όπου αφαίρεσαν το ποσό των 89.020 ευρώ, να τραυματίσουν σοβαρά τέσσερις (4) αστυνομικούς.
                                                            Τα όπλα του 

Επίσης ο 37χρονος συμμετείχε σε πέντε (5) ακόμη ληστείες και απόπειρες ληστειών, σε βάρος χρηματαποστολών και υπαλλήλων Τραπεζών και Δημόσιων Οργανισμών, που πραγματοποιούσαν ανεφοδιασμό ΑΤΜ, στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων, Περιστερίου, Παλαιού Φαλήρου και στο Νυδρί Λευκάδος. Επιπλέον αφαίρεσε δύο (2) δίκυκλες μοτοσυκλέτες από την περιοχή της Νέας Ιωνίας.
Στην οικία του 37χρονου στους Θρακομακεδόνες, καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) πιστόλια GLOCK με δύο (2) γεμιστήρες έκαστο και εκατόν έντεκα (111) συνολικά φυσίγγια.
  • Ένα (1) περίστροφο ZASTAVA 357 MAGNUM με έξι (6) φυσίγγια στο βυκίο του και τριάντα δύο (32) επιπλέον φυσίγγια.
  • Δύο (2) αλεξίσφαιρα γιλέκα.
  • Ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόπ.
  • Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας με επικολλημένη φωτογραφία του.
  • Είκοσι έξι (26) χαρτονομίσματα εμποτισμένα με μπογιά χρωματισμού, κόκκινου και μπλε χρώματος, η οποία χρησιμοποιείται από τις Τράπεζες σε περίπτωση ληστείας, για την παγίδευση-καταστροφή των χαρτονομισμάτων.
  • Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.
Σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Ίλιον Αττικής που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος είχαν βρεθεί και κατασχεθεί :
  • Δύο (2) πολυτελή αυτοκίνητα.
  • Ένα (1) αυτοσχέδιο αγωνιστικό αυτοκίνητο.
  • Ένα (1) τετράτροχο όχημα (γουρούνα).
  • Μία (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

                                     Η διαμορφωμένη γουρούνα του 

     

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρώτο από τα πολυτελή αυτοκίνητα το είχε αφαιρέσει την 31-1-2012 από την Ηλιούπολη, και λίγες ημέρες μετά είχε αγοράσει ένα ολικώς κατεστραμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ίδιας μάρκας και τύπου με το κλεμμένο . Στη συνέχεια τροποποίησε τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα ώστε να κυκλοφορεί το κλεμμένο αυτοκίνητο «νόμιμα», με την άδεια κυκλοφορίας του κατεστραμμένου. Το δεύτερο όχημα, το αφαίρεσε από την περιοχή του Βύρωνα την 5-3-2012 και είχε παραποιήσει σε αυτό τον αριθμό πλαισίου, ο οποίος αντιστοιχούσε σε όχημα που κατά το παρελθόν κατείχε νόμιμα.
Όπως επίσης ομολόγησε ο συλληφθείς, προέβαινε σε κατά παραγγελία κλοπές μοτοσυκλετών, κυρίως από περιοχές της Αττικής, τις οποίες στη συνέχεια μετέφερε στην περιφέρεια και άφηνε σε προκαθορισμένα σημεία, με σκοπό αυτές να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις ληστειών από τους συνεργούς του.

Πηγή ➤ crimesonair

Share on Google Plus

Explorer

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου