Η αλαζονεία του Γιώργου και των «κηπουρών» – Αποκάλυψη τώρα...

 
 
Οι εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι τόσο συνταρακτικές, ώστε νομίζω ότι αξίζει να σταθεί κανείς λιγότερο στην ίδια την αποκάλυψη και περισσότερο στο συμπέρασμα, στο οποίο αυτή οδηγεί.
 
Πρώτα η αποκάλυψη:
Οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου (δυο εξαδέλφες και οι σύζυγοί τους) πιάστηκαν με 6,3 εκατομμύρια ευρώ, κατατεθειμένα στην Ελβετία, αλλά αδήλωτα στην ελληνική εφορία.
Σκαστή περίπτωση φοροδιαφυγής και καραμπινάτο αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.
 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών προφανώς «αμάρτησε» για τις εξαδέλφες του και, πλέον, οδεύει προς το εδώλιο του  κατηγορουμένου με βαρύτατες κατηγορίες. Το ίδιο και εκείνες -μετά συζύγων.

Τώρα το συμπέρασμα:
Η ενέργεια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να σβήσει τα ονόματα των συγγενών του και να αποτρέψει κάθε φορολογικό και ποινικό έλεγχο σε βάρος τους, αποδεικνύει την ασύλληπτη αλαζονεία και την ασυγχώρητη ελαφρότητα της διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.
Πίστευε ο τότε παντοδύναμος και ανεξέλεγκτος υπουργός Οικονομικών πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς την παραμικρή επίπτωση.

Έκοψε, έραψε και -φυσικά- ουδέποτε πρωτοκόλλησε τη λίστα που ήρθε επισήμως από τη Γαλλία, με συνοδευτικό έγγραφο το οποίο επιβεβαίωνε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φορολογικό έλεγχο. Αντέγραψε το πρωτότυπο cd, το αλλοίωσε και έστειλε ένα πετσοκομμένο usb στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη.

Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο κυβέρνησε τον τόπο, επί δυο χρόνια, η κυβέρνηση Παπανδρέου. Με το 44% των ψήφων του λαού ως προίκα και με 10 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ , που έμπαινε σε συγκρουσιακή περίοδο για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή, κυριαρχήθηκε από αλαζονεία και αυθαιρεσία.

Άνθρωποι από το πουθενά, με μοναδικό κριτήριο την αφοσίωσή τους στον αρχηγό, θεώρησαν ότι το κράτος είναι οι ίδιοι -ως νέοι Λουδοβίκοι 14οι, τρομάρα τους- και ανέλαβαν τη ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας, που είχε ήδη ξεκινήσει στην πενταετία Καραμανλή.
Χωρίς καμιά γνώση, εμπειρία και προβλεπτικότητα, αλλά με περίσσεια αυταρέσκεια και αυθάδεια, της έδωσαν τη χαριστική βολή. Δέσμιοι του απατηλού προεκλογικού συνθήματος «λεφτά υπάρχουν», δεν έκαναν το παραμικρό για να σταματήσουν τον κατήφορο, με αποτέλεσμα να μας οδηγήσουν γυμνούς στην υπογραφή του πρώτου καταστροφικού. Μνημονίου.
 
Δυστυχώς για τη χώρα, στην πιο κρίσιμη μεταπολεμικά στιγμή της, κυβερνήθηκε από μια πολιτική παρέα ανίκανων, αλαζόνων και, τελικά, μοιραίων ανθρώπων, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου…



Πηγή ➤aixmi

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου