ΚΡΗΤΗ:Μικτά κλιμάκια με την ΕΛΑΣ οι δημοτικοί αστυνομικοί!!!


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Κόντρες και ενστάσεις μετά την απαξίωσή τους από την κυβέρνηση

Τους... βγάζουν στο δρόμο με την ΕΛΑΣ!

Σε μικτά κλιμάκια οι δημοτικοί αστυνομικοί

Με έκπληξη αντιμετώπισαν οι δημοτικοί αστυνομικοί την ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου ότι τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσουν ελέγχους κοινοχρήστων χώρων με μικτά κλιμάκια με την ΕΛΑΣ, αφού όπως προκύπτει κανείς δεν τους ενημέρωσε για το σχεδιασμό αυτό, για τον οποίο έμαθαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούσαν όλη μέρα χθες να ενημερωθούν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδόθηκε αυτή η ανακοίνωση και παρά τις προσπάθειες τους να διαλευκάνουν το όλο θέμα, απάντηση δεν πήραν.

Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει χθες συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου, προκειμένου να συζητήσουν το εργασιακό τους μέλλον μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ωστόσο όπως τονίζουν η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αντικειμενικού φόρτου εργασίας του δημάρχου.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν οι δημοτικοί αστυνομικοί να μην μπορέσουν να βγάλουν άκρη σε σχέση με το πώς δρομολογήθηκε ένας σχεδιασμός που τους αφορά (για την έξοδο κοινών κλιμακίων με την ΕΛΑΣ για τον έλεγχο των κοινοχρήστων χώρων), χωρίς την αυτονόητη δική τους συμμετοχή.

“Δύσκολα θα ξαναβγούμε στους δρόμους”

«Ακόμη και αν αύριο το πρωί σταματήσουν οι κινητοποιήσεις με απόφαση της Ομοσπονδίας εμείς πολύ δύσκολα μπορούμε να βγούμε στους δρόμους». Με τη φράση αυτή η προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου και συνδικαλίστρια κ.Μακριδάκη δείχνει ακριβώς τι συμβαίνει πλέον στους κόλπους της υπηρεσίας μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις.

Και το διάστημα ως τον Σεπτέμβριο για να ολοκληρωθεί η κινητικότητα φαίνεται πως είναι κρίσιμο, το χάος στις πόλεις θα συνεχιστεί και οι δήμοι, οι πολίτες προσδοκούν να αναλάβει δράση, όπως έχει συμφωνηθεί, η Ελληνική Αστυνομία.

«Εμείς είμαστε όλοι στο γραφείο και είμαστε σε αναμονή. Με αγωνία για το τι θα γίνει. Περιμένοντας να καθαρογραφούν οι αποφάσεις, να δει και η Ομοσπονδία μας τι ακριβώς ψηφίστηκε για να πάρουμε αποφάσεις» είπε στην “Π” η κ. Σοφία Μακριδάκη επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο και πρακτικά και ψυχολογικά να ξαναβγούν αστυνομικοί της υπηρεσίας στους δρόμους της πόλης.

«Κοιτάξτε, μας απαξίωσαν τελείως.

Έτσι αισθανόμαστε. Πώς θα βγει ένας δημοτικός αστυνομικός έξω στο δρόμο, να κάνει μια σύσταση, μια παρατήρηση, ακόμη και να κόψει μια κλήση σε ένα παραβάτη; Δεν είναι εύκολο, σας λέω ότι είναι σχεδόν αδύνατο» λέει η κ. Μακριδάκη που υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχουν πλέον εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν πριν ξαναμπεί σε ένα ρυθμό η υπηρεσία.

«Εμείς είχαμε ένα προγραμματισμό, είχαμε αφήσει τις άδειες για πιο πίσω για να μην μείνει η πόλη έτσι. Τώρα καταρχήν όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να πάρουν τις άδειές τους. Πρέπει επίσης να γίνει μια πλήρης καταγραφή για το τι θα αφήσουμε, τα γραφεία, τα οχήματα, οι εκθέσεις, πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν αυτές τις μέρες που απομένουν. Δεν θα είμαστε πια στο δήμο και πρέπει να γίνουν πρωτόκολλα παράδοσης» ανέφερε η κ.Μακριδάκη.

Οι συνδικαλιστές πάντως της Δημοτικής Αστυνομίας και του δήμου αναμένουν και μια συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη για να μπορέσουν να καταλήξουν και σε μια απόφαση. Να ξέρουν τις προθέσεις των δημάρχων.

«Αυτό θα γίνει μέχρι τη Δεύτερα το αργότερο» απάντησε μέσω της “Π” ο κ. Κουράκης που προγραμματίζει και συνάντηση με το σωματείο των δημοτικών αστυνομικών, των δημοτικών υπαλλήλων , αλλά και των σχολικών φυλάκων.

“Θα συζητήσουμε με τους υπαλλήλους όλες τις παραμέτρους και τα νέα δεδομένα” είπε στην “Π” ο κ. Κουράκης παραδεχόμενος ότι είναι δύσκολο για την Δημοτική Αστυνομία έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα να ξαναβγεί στους δρόμους.

«Θα δούμε πώς μπορούμε να βρούμε λύση, ποια είναι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται» τόνισε ο δήμαρχος που τη Δευέρα συγκαλεί και συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

Νέο ΔΣ στο Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, όπου πρόεδρος αναδείχτηκε ο κ.Νίκος Βαβουράκης. Τη θέση του αναπληρωτή προέδρου καταλαμβάνει ο Γαϊτανάκης Γιάννης, του γενικού γραμματέα ο Μαρινάκης Γιώργος, του αναπληρωτή γενικού γραμματέα η Κουρουθιανάκη Χρύσα, του ταμία ο Αεράκης Χαράλαμπος και μέλη του συμβουλίου είναι οι Μαρινάκης Ιάκωβος και Παναούσης Κώστας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου, το συμβούλιο αναλαμβάνει σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τους δημοτικούς αστυνομικούς να διεκπεραιώσει την αναζήτηση τρόπων άμεσης προσφυγής στη δικαιοσύνη για αναστολή εφαρμογής και ακύρωση του αντισυνταγματικού νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και καταργεί τη Δημοτική Αστυνομία, παρακάμπτοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης θα επιδιώξει να έχει επαφή με δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια των δήμων της Κρήτης για το εργασιακό καθεστώς των δημοτικών αστυνομικών έως την 23η Σεπτεμβρίου που καταργούνται και τυπικά οι υπηρεσίες.

Ακόμα στα σχέδια του συμβουλίου είναι να έρθει σε διαβούλευση με βουλευτές, υπουργεία, πολιτικές παρατάξεις, σωματεία αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη διαμόρφωση των ομάδων εργασίας που θα συντάξουν τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις οι οποίες θα περιγράφουν τον τρόπο μετακίνησης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. και στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Ρεπορτάζ: Λίλιαν Δαφερμάκη, Κ. Μπογδανίδης

Πηγή ➤ patris.gr

Share on Google Plus

Explorer

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου