Νάνσυ η "αμαζόνα" με τη μεγάλη καρδιά...

 
Μπορεί η εικόνα μιας παρέας αλόγων που καλπάζει, σηκώνοντας την άμμο της ερημικής παραλίας, ή που απολαμβάνει τη σκιά στο πευκόφυτο δάσος να θυμίζει... καρτ ποστάλ, ωστόσο για τη Νάνσυ Κουρέλλου αποτελεί καθημερινότητα, από τη στιγμή που επέλεξε να γίνει φύλακας-άγγελος μιας... εγκαταλελειμμένης (χαρούμενης πλέον) αγέλης.

Στα 36 της, αφήνοντας πίσω την Αθήνα της κρίσης, η νεαρή απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα στην ιππασία έστησε πρόχειρα το «σπιτικό» της στο δάσος της Αγίας Αννας, στη βόρεια Εύβοια. Ηταν αποφασισμένη να σώσει επτά απροστάτευτα άλογα!
 
Οταν το 2011 έκλεισε ο ιππικός όμιλος στον οποίο ανήκαν τα υπερήφανα πλάσματα, η νεαρή εκπαιδεύτρια αλόγων τα πήρε υπό την προστασία της. Η απόφασή της αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση, αφού τα τελευταία χρόνια η ίδια και τα άλογά της διάγουν βίο... νομαδικό, έχοντας αλλάξει «καταφύγιο» τρεις φορές. Το τελευταίο είναι μια έκταση 17 στρεμμάτων - φιλική παραχώρηση, όπως η ίδια λέει. Εκεί ζει σε ένα τροχόσπιτο - χωρίς ρεύμα, ούτε κουζίνα!
 
Η 36χρονη μας παρουσιάζει τους φίλους της.

«Ο Σιμούν ο μονόφθαλμος και η Ελπίδα είναι οι αρχηγοί! Τα υπόλοιπα άλογα είναι η ηλικιωμένη και λίγο φοβισμένη Τσιπίτα, η 8χρονη Κασσάνδρα, που ξετρελαίνεται με τα παιδάκια και κυρίως τα κοριτσάκια, η λιχούδα αλλά ντίβα Νεφέλη, ο ατίθασος Φίλιππος, που έμεινε μόνος μία εβδομάδα προτού πειστεί να μπει σε τρέιλερ, και ο Αρίστος, το “παλικάρι”, που προστέθηκε στην παρέα πριν από έξι μήνες. Μόλις έμαθα ότι ο Αρίστος ήταν παρατημένος, υποσιτισμένος και με σάπιες οπλές, αποφάσισα να τον φροντίσω».

Οσο για το πόσο δύσκολη είναι η φροντίδα των ζώων; «Είμαι όλη μέρα στο πόδι! Τρώνε χόρτο και καρπό τρεις φόρες την ήμερα, χρειάζονται καθάρισμα, βούρτσισμα και... χαμόγελο» αναφέρει η Νάνσυ Κουρέλλου, συμπληρώνοντας ότι «η τροφή μόνο για το ένα ζώο κοστίζει 1.500 ευρώ τον χρόνο.

Εχω επίσης εμβόλια και φάρμακα, εξονυχισμό κάθε 40 μέρες και τρόχισμα δοντιών». Τη νεαρή βοηθούν φίλοι της κτηνίατροι, προσφέροντας εθελοντική εργασία. Η 36χρονη ελπίζει τώρα «να βρεθεί ένας μόνιμος χώρος φιλοξενίας των αλόγων, καθώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προσφέροντας σε μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη», όπως συνέβαινε όταν η ίδια έκανε μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες σε Γουδή και Βαρυμπόμπη. Οποιος θέλει να βοηθήσει το έργο της μπορεί να απευθύνεται στο dkourellou@gmail.com.

Πηγή ➤dimokratianews

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου