elas-lyste.blogspot.jpg

‘’ Άσε μας κι εσύ με τους δακρύβρεχτους συναισθηματισμούς σου, μπάτσοι είναι αυτοί που αποκαλείς ανθρώπους, ποιός θα συγκινηθεί για έναν μπάτσο; Μόνο βαθύ μίσος για τα παιδιά της ΕΛ.ΑΣ. ‘’ …Εντάξει, μετά από αυτό το ερώτημα δεν θα περίμενε κανείς να συγκινηθεί, αλλά μίσος, γιατί; Και μάλιστα βαθύ;

Γράφει η Σοφία - Ισμήνη

Μάλλον επειδή για καλή του τύχη, δεν τον χρειάστηκε ποτέ και έτσι δεν μπορεί να κατανοήσει τη σημασία της ύπαρξής του. Τον μισεί, καθώς έμαθε να τον έχει απέναντι, να τον βλέπει σαν εχθρό και όχι ως σύμμαχο.

Σε αντίθεση με τον πατέρα που του παρέδωσε το παιδί του σώο, αφού συνέλαβε τους απαγωγείς του. Να, αυτός θα συγκινηθεί. Και η μητέρα που γέννησε μέσα στο περιπολικό και του ζήτησε να βαφτίσει το μωρό της, ναι κι αυτή σίγουρα. Όπως και οι γονείς που έφτασαν στο νοσοκομείο εγκαίρως, χάρη σε αυτόν που με μια μηχανή τους άνοιγε το δρόμο σε όλη τη διαδρομή.

Ομοίως, θα συγκινηθεί και η κοπέλα που απέτρεψε το βιασμό της, η καθαρίστρια που παραλίγο να της κλέψουν την τσάντα που κουβαλούσε το μεροκάματο, ο παππούς που βοήθησε όταν έμεινε μισολιπόθυμος στον δρόμο, το παιδάκι που χάθηκε και το γύρισε σπίτι με ασφάλεια. Ο γείτονας που του έσωσε την περιουσία, ο καταστηματάρχης, ο μικροπωλητής, ο συνάνθρωπος που του γλίτωσε τον γιό από τα ναρκωτικά όταν συνέλαβε τον έμπορο που τα πουλούσε λίγο παρακάτω. Οι οικογένειες που προστάτεψε την τελευταία στιγμή από ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, οι οικογένειες που δεν πρόλαβε να σώσει από τον χαμό αλλά δικαίωσε με την σύλληψη των υπευθύνων που έσβησαν το χαμόγελο από τα χείλη τους.

Έδωσε λόγους σε όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, για να συγκινηθούν για αυτόν αν και εκείνος δεν τους ζήτησε τίποτα, παρά μόνο τον σεβασμό τους. Κι ας μην διαμαρτύρονται κάποιοι από αυτούς, ας μην κατεβαίνουν στους δρόμους για αυτόν όταν καίγεται, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά, από παρακρατικούς συμπολίτες, ΜΜΕ και κομματικά συμφέροντα. Δεν απαίτησε ούτε περισσότερα χρήματα, ούτε ευχαριστώ για να κάνει τη δουλειά του. Αντί αυτού, ανέχεται να προπηλακίζεται, να λοιδορείται, να ακούει αισχρές ύβρεις για τον ίδιο και την οικογένειά του, να τραυματίζεται, να ρισκάρει τη ζωή του.

Αν λοιπόν το ερώτημα ποιός θα συγκινηθεί για έναν μπάτσο, δεν το καλύπτει η απάντηση ‘’οι δικοί του άνθρωποι και οι συνάδελφοί του ‘’, ορίστε, λίγοι (;) ακόμα που θα συγκινηθούν. Για όλους αυτούς ήταν, είναι και θα παραμείνει αστυνομικός. Για τους υπόλοιπους που ακόμα αναρωτιούνται, είναι πρώην αστυνομικός – νυν μπάτσος.

Πηγή ➤ elas-lyste

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 σχόλια :

  1. Oloys mas exoyn gennhsei manes aplvs oi anurvpoi exoyn misoi kai pauh apo to pareluon kai to shmera se ola yparxoyn ejereseis ekei xalaei h isorropia tvn pragmatvn kai pairnei oloys to potami ths katastrofhs. AS AGAPHUOYME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αρκει να τιμα και να σεβεται τον πολιτη...και τον εαυτο του και να μην παρανοει τον ρολο του......απο αδελφη ενος μπατσου που ευτυχως τιμα το ονομα και την οικογενειακη αγωγη........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προερχομαι απο οικογενεια αστυνομικων... παππουδες πρωην χωροφυλακες τοτε κ γονεις αστυνομικους τωρα... Το να εισαι αστυνομικος ειναι λειτουργημα κ δυστυχως δεν το βλεπουν ολοι ετσι τοσο απο τους πολιτες λογω ιδεοληψιας, οσο κ απο τους τους ιδιους τους λειτουργους που βγαζουν τα κομπλεξ τους κ κανουν καταχρηση εξουσιας μεσω της στολης.Θελει προσοχη κ απο τις δυο πλευρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα αντιμετωπίζονται με προστασία , ειδικά όταν πρόκειται για τα αισθήματα που βιώνει ένας αστυνομικός.

    https://tinyurl.com/nfcw3ve

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νιωθω απιστευτη χαρα που εχω στην οικογενεια μου αστυνομικο.Ξερω οτι ειναι δυσκολα κ ομως ειναι διπλα στον πολιτη,τον βριζουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ κ ομως δεν εχει μιλησει ποτε ασχημα δεν ειναι μπατσοι ειναι η αστυνομια μας κ πανω απο ολα ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ υπαρχουν εξαιρεσεις οπως κ σε οους τους τομεις.Εγω κ καθενας απο εμας που εχει εναν αστυνομικο στην οικογενεια του ξερει πως ειναι κ πως νιωθουν ολοι οταν υπαρχουν επεισοδεια για το αγχος κ τις ανησυχιες που υπαρχουν.Μη τα βαζετε με την αστυνομια εντελως εκτελει ας κοιταξουμε προς αλλες κατευθυνσεις δεν φταιει για ολα η αστυνομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή