Κύπρος: Αντιαρματική νάρκη βρέθηκε στη νεκρή ζώνη στο Μάμμαρι

elas-lyste.blogspot.gr


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Επίδειξη του τρόπου ανεύρεσης ναρκών σε περιοχή κοντά στο χωριό Μάμμαρι της Κύπρου που διεξάγεται αποναρκοθέτηση από την UNFICYP για εντοπισμό τυχόν ναρκών, οι οποίες πιθανόν να παρασύρθηκαν λόγω έντονων βροχοπτώσεων, πραγματοποίησε σήμερα μονάδα αποναρκοθέτησης αποτελούμενη από 21 ειδικούς ναρκαλιευτές από την Καμπότζη.

Χθες η ομάδα βρήκε μία αντιαρματική νάρκη στην περιοχή της νεκρής ζώνης που έχει αποκλειστεί και διεξάγεται η αποναρκοθέτηση.

Όπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Άνγκους Λούντον μετά τις έντονες βροχοπτώσεις το 2012, υπερχείλισε το ναρκοπέδιο στα κατεχόμενα, στο βόρειο μέρος του Μάμμαρι, που συνορεύει με τη νεκρή ζώνη ενδεχομένως παρασύροντας νάρκες προς τη νεκρή ζώνη η οποία χρησιμοποιείται για γεωργικούς σκοπούς από τους κατοίκους της περιοχής.

«Στήθηκε περίφραξη γύρω από τον χώρο και τοποθετήθηκαν πινακίδες και συρματόπλεγμα», είπε, προσθέτοντας ότι λήφθηκαν μέτρα για την ασφάλεια όλων στην περιοχή.

Με σκληρή δουλειά και άψογη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα με την UNIFIL στο Λίβανο, μπορέσαμε να αρχίσουμε δουλειά την περασμένη βδομάδα και τώρα έχουμε καλύψει ένα τέταρτο από την εργασία που πρέπει να επιτελεστεί στην περιοχή ενώ χθες βρήκαμε μια αντιαρματική νάρκη.

Ο συνταγματάρχης Λούντον χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη την εργασία που έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα προσθέτοντας ότι η νάρκη θα πυροδοτηθεί και θα καταστραφεί σήμερα το απόγευμα.

Υπάρχουν ακόμη τέσσερα ναρκοπέδια τα οποία δεν έχουν αποναρκοτεθεί στη νεκρή ζώνη, το ένα κοντά στη Δερύνεια (περιοχή Αμμοχώστου) και τα άλλα τρία στη Λουρουτζίνα (Λευκωσία).

Πηγή ➤ defencenet.

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου