Tα μπαχαρικά προστατεύουν το κρέας από καρκινογόνες ουσίες

elas-lyste.blogspot.gr


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Το ψήσιμο του κρέατος, ιδιαιτέρως αν γίνεται στα κάρβουνα, έχει κατά καιρούς συσχετιστεί με την... ανάπτυξη επικίνδυνων καρκινογόνων ουσιών, ιδιαιτέρως στα πιο σκληρά και σκούρα μέρη της ψημένης επιφάνειάς του. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό πριν ψήσουμε το κρέας να το μαρινάρουμε με μια μαρινάδα με αρκετά μπαχαρικά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προστασία της εξωτερικής του επιφάνειας από την ανάπτυξη αφενός τέτοιων καρκινογόνων ουσιών, αφετέρου μικροοργανισμών που μπορεί να μολύνουν το κρέας.

Για παράδειγμα ο βασιλικός περιέχει βιοφλαβονοειφή, τα λεγόμενα βολατικικά οξέα, τα οποία φαίνεται ότι έχουν αντιμικροβιακή δράση έναντι παθογόνων μικροοργανισμών, όπως η λυστέρια, ο σταφυλόκοκος κ.α.

Πηγή ➤ tro-ma-ktiko

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου