XEIΡΟΠΕΔΕΣ σε Αρχιφύλακα για Υπόθεση Αρχαιοκαπηλίας.

elas-lyste.blogspot

Αντίγραφο του Σάτυρου του Πραξιτέλη, η αξία του οποίου ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, βρέθηκε στο σπίτι ενός άνδρα, ο οποίος στο παρελθόν είχε δραστηριοποιηθεί στο χώρο του τουρισμού. Σημειώνεται ότι κατηγορούμενος, είχε στο σπίτι του περίπου ένα χρόνο το συγκεκριμένο άγαλμα, με σκοπό να το πουλήσει.

Για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, έχουν συλληφθεί συνολικά 8 άτομα, ενώ ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ένας αρχιφύλακας του τμήματος αρχαιοκαπηλίας και μια γυναίκα, ιδιοκτήτρια καταστήματος με αρχαία αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι το αντίγραφο του Σάτυρου του Πραξιτέλη, πιθανόν να προέρχεται από ανασκαφές στην Αρκαδία.

Πηγή ➤ makeleio

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου