Έρχονται κίνητρα για μεταθέσεις αστυνομικών εκτός Αττικής, Πώς και με ποια κριτήρια .

elas-lyste_blogspot

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί, το είχαμε δημοσιεύσει στις 14 Αυγούστου, σε χρονική δηλαδή περίοδο που πολλοί αστυνομικοί ήταν σε διακοπές, οπότε το επαναφέρουμε προκειμένου να αποκτήσει γνώση μεγαλύτερος αριθμός ενδιαφερόμενων για όλα όσα πρόκειται σε λίγες ημέρες ν' ανακοινωθούν. 

"Σαρωτικές αλλαγές αναμένεται να επιφέρει στον κανονισμό των μεταθέσεων ειδική εγκύκλιος που εξακολουθεί να καταρτίζεται από το αρχηγείο της αστυνομίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα ανακοινωθεί στο προσωπικό.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης, η εγκύκλιος αυτή ξεκίνησε να διαμορφώνεται κατ' εντολή του υπουργού δημόσιας τάξης και αποτελεί το απόσταγμα των συμπερασμάτων που αποκόμισε μέχρι τώρα μετά τις απανωτές επισκέψεις και συνομιλίες με αστυνομικούς που υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες ή τμήματα όπως μεταξύ άλλων τα ΜΑΤ.

Στην εγκύκλιο αυτή αναμένεται να γίνει κατηγοριοποίηση των υπηρεσιών με κριτήρια ειδικών συνθηκών, προκειμένου οι υπηρετούντες σ' αυτές να "επιδοτούνται" με επιπλέον μόρια και έτσι ν' αποκτούν το προβάδισμα έναντι άλλων συναδέλφων τους είτε για μετάθεση σε υπηρεσίατης επιλογής τους, είτε προς την περιφέρεια και το τόπο καταγωγής- συμφερόντων, μετά από 8, 10 ή 12 έτη αναλόγως υπηρεσίας.

Όπως είναι φυσικό, ψηλά στη λίστα των υπηρεσιών ειδικής επικινδυνότητας, αναμένεται να τοποθετηθούν τα ΜΑΤ, η άμεση δράση και οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές, το σημερινό σύστημα διαλογής και τοποθέτησης των νέων αστυνομικών μοιάζει περισσότερο με κληρωτίδα, αποστερώντας έτσι από τα στελέχη το δικαίωμα της επιλογής. Με το νέο σύστημα, ένα επιπλέον στοίχημα που εκτιμάται ότι θα κερδηθεί είναι η αύξηση του επιπέδου της αποδοτικότητας αλλά και του επαγγελματισμού από πλευράς αστυνομικών, καθώς πλέον οι ίδιοι θα είναι επί τω πλείστον αυτοί που θα επιλέγουν πού, τί είδους και για πόσα χρόνια θα ασκούν συγκεκριμένα καθήκοντα."


Πηγή ➤ bloko

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου