Το Facebook τεστάρει αναρτήσεις με… «ημερομηνία λήξης»

elas-lyste_blogspot

Το Facebook δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τη διαγραφή των μηνυμάτων σας εκ των προτέρων, δίνοντάς τους “ημερομηνία λήξης’.

Μια μικρή ομάδα χρηστών, είδε στις αρχές της εβδομάδας την εν λόγω λειτουργία στην εφαρμογή του Facebook για iOS συσκευές της Apple.

Σε σχετική ερώτηση του TheNextWeb το Facebook αποκρίθηκε: «Θέσαμε σε πιλοτική φάση στις συσκευές με λειτουργικό iOS, τη νέα λειτουργία του Facebook που επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίσουν τη διαγραφή των μηνυμάτων τους εκ των προτέρων.»

Η πιλοτική δοκιμή σε περιορισμένο κοινό των νέων παροχών του, είναι μια πάγια τακτική του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου το οποίο τεστάρει τις νέες λειτουργίες σε περιορισμένη βάση για να συγκεντρώσει γνώμες και να αξιολογήσει την αντίδραση του κόσμου. Εάν τεθεί σε ευρεία εφαρμογή, το Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τη διάρκεια που θα είναι ορατό ένα post, η οποία θα κυμαίνεται από τη 1 ώρα έως 7 ημέρες, και μετά το πέρας της περιόδου αυτής θα “αυτοκαταστρέφεται’.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, ακόμη και αν το status update εξαφανιστεί από το προφίλ σας, δεν θα διαγράφεται από τους διακομιστές του Facebook αμέσως, καθώς μπορεί να χρειάζονται έως και 90 ημέρες για να διαγραφεί μαζί με τα υπόλοιπα αντίγραφα ασφαλείας που κρατά η πλατφόρμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλατφόρμα πειραματίζεται με εφήμερα post, αφού το χαρακτηριστικό αυτό χρησιμοποιείται ήδη από την εναλλακτική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του, ονόματι slingshot. Η νέα παροχή εικάζεται ότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και σε brands και διαφημιζόμενους στο Facebook, οι οποίοι ίσως τη χρησιμοποιούν για προσφορές περιορισμένη διάρκειας.

Πηγή ➤ lifo.gr




Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου