ΜΑΜΟΥΘ χασισοφυτεία στον Μυλοπόταμο από Ελληνες και Αλβανούς.

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μετά από δύο χρόνια συστηματικών ερευνών από αστυνομικούς, εξιχνιάστηκε η υπόθεση καλλιέργειας φυτείας με 2.003 δενδρύλλια για χασίς, η οποία εντοπίστηκε στην Αγιά Δήμου Μυλοποτάμου τον Ιούλιο του 2012.

Η πολύμηνη αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης κατέληξε στο σχηματισμό δικογραφίας κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο 42χρονων Ελλήνων και τριών Αλβανών ηλικίας 33, 48 και 24 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων για χασίς.

Από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκαν οι ρόλοι αλλά και ο βαθμός συμμετοχής του καθενός στην υπόθεση και συγκεκριμένα οι δύο Έλληνες σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας ως ηθικοί αυτουργοί, ενώ οι τρεις «εξειδικευμένοι εργάτες» Αλβανοί κατείχαν ρόλους καλλιεργητή και φύλακα της φυτείας.

Σημειώνεται ότι, οι δύο Έλληνες βρίσκονται έγκλειστοι σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κρήτης, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για συμμετοχή σε παρόμοιες υποθέσεις καλλιέργειας δενδρυλλίων, σε περιοχές του Νομού Ηρακλείου και του Νομού Λασιθίου,
ενώ σε βάρος του 48χρονου αλλοδαπού εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και του Ανακριτή Λασιθίου, επίσης για συμμετοχή σε καλλιέργεια για χασίς στο Ηράκλειο και το Λασίθι.

Την υπόθεση χειρίστηκε κατά κύριο λόγο η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που είχε αναλάβει και τις έρευνες στην εγκληματική οργάνωση. Ως εκ τούτου ήδη γνώριζε πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις, γεγονός που μάλλον διευκόλυνε το έργο της για την εξιχνίαση της χασισοφυτείας στην Αγιά. Αυτή τη φορά οι διωκτικές Αρχές «επένδυσαν» πολύ στα αποδεικτικά στοιχεία μετά και τις αιχμές που είχαν ακουστεί στην δίκη από την εισαγγελέα έδρας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου. Το προανακριτικό έργο κάνει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

Πηγή ➤ eglimatikotita

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου