Απίστευτο: Δείτε πως μεγαλοδικηγόρος άφησε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ με το... στόμα ανοιχτό!!!

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ έχουν μπει περισσότεροι από 100 μεγαλογιατροί όλων των ειδικοτήτων, επιχειρηματίες, έμποροι Ι.Χ, ανώτατα στελέχη εταιρειών αλλά και του Δημοσίου, οι οποίοι άρχισαν να λαμβάνουν κλήσεις από το ΣΔΟΕ προκειμένου να καταθέσουν για τις μεγάλες διαφορές  που προέκυψαν στα ποσά που δήλωσαν ως εισόδημα στην εφορία την δεκαετία 2000-2010 σε σχέση με αυτά που διατηρούσαν σε ελληνικές τράπεζες.

Πρόκειται για ένα μικρό μέρος από τους 3.500 μεγαλοκαταθέτες της Λίστας Νικολούδη οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί από το ΣΔΟΕ ως δυνάμει φοροφυγάδες και όλοι τους ελέγχονται για αναιτιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.

Σοκ ακόμη και στους εφοριακούς προκαλούν οι περιπτώσεις δεκάδων μεγαλοκαταθετών οι οποίοι την πρώτη δεκαετία του 2.000 εμφανίζονταν στην εφορία να δηλώνουν εισοδήματα μικρότερα των 20.000 ευρώ το χρόνο.

Οι απίστευτες δικαιολογίες που επικαλούνται οι… ελεγχόμενοι!

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνδρες του ΣΔΟΕ ακούν απίστευτες δικαιολογίες από τους ελεγχόμενους αναφορικά με το πώς απέκτησαν τα χρήματα για τα οποία ελέγχονται αλλά και τους λόγους που δεν… τα δήλωσαν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί γυναίκα μεγαλοδικηγόρος η οποία όταν ρωτήθηκε από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ πως βρέθηκαν αυτά τα ποσά στους λογαριασμούς της απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη ότι… έκανε βίζιτες.

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό ενός μεγαλογιατρού ο οποίος ισχυρίστηκε ότι προέρχονται από χρυσές λίρες που του χάρισε ο πατέρας του τις οποίες εξαργύρωσε σε ενεχυροδανειστήριο.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν έχει το τιμολόγιο πώλησης απάντησε πως… «το έχασα στο δρόμο».

Άλλη περίπτωση αποτελεί αυτή ενός εμπόρου λαϊκών αγορών που δήλωσε στους έκπληκτους ελεγκτές του ΣΔΟΕ ότι στους τραπεζικούς του λογαριασμούς κάποιοι του έβαζαν χρήματα χωρίς να το γνωρίζει!

Πηγή ➤ oparlapipas


Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου