Επιστολή Αστυνομικών - Προβληματισμός για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα ...

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤Είναι πλέον θέμα χρόνου η πρώτη εκτέλεση από την ISIS σε Ευρωπαϊκό Έδαφος

Είναι προφανές ότι, από την «έναρξη» της δράσης της έως σήμερα, δεν έχει γίνει (εκτός από την αίσθηση του συναγερμού) κάτι σημαντικό για την αναχαίτιση της επεκτασιμότητας της.

Οι βομβαρδισμοί που ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και υποστηρίζονται από μια σειρά άλλων χωρών και έχουν στόχο το Ισλαμικό Κράτος δεν φαίνεται να έφεραν κάποια αποτελέσματα.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί το ότι, η Ρωσία πρεσβεύει πως τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο αρχικός έλεγχος της οργάνωσης αυτής από αυτούς που την χρησιμοποίησαν αρχικά ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ.

Στηριζόμενη πλέον από μια σειρά από καρτέλ που ενδιαφέρονται για αυτή τη μαύρη αγορά πετρελαίου, με έσοδα από λύτρα από απαγωγές και πωλήσεις αρχαιοτήτων γύρω στα 1,4 με 1,5 δις δολάρια, με μια τεράστια εδαφική έκταση υπό τον έλεγχό της όπου εισπράττει «φόρους» και χρήματα για προστασία από τους κατοίκους, με πάνω από 50.000 μαχητές και διείσδυση (με την μορφή υποστηρικτών σε πολλές χώρες) ανά τον κόσμο, με δεδομένη την αδυναμία ή την σκοπιμότητα να μην αποκοπεί από την πρόσβασή της στα κοιτάσματα πετρελαίου, κ.α – η οργάνωση αυτή που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2013 από τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι έχει πλέον γιγαντωθεί.

Η πιο πλούσια λοιπόν τρομοκρατική οργάνωση ISIS δεν ελέγχει πλέον μόνο μια τεράστια περιοχή στο Ιράκ και στη Συρία αλλά έχει και τεράστια έσοδα, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές- κυρίως από την πώληση πετρελαίου σε μια χρονική περίοδο όπου τα κοιτάσματα αυτά ανα τον κόσμο μειώνονται.

Τα έσοδά της προέρχονται ειδικότερα από την εκμετάλλευση των έξι από τα δέκα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ανατολική Συρία, από επτά κοιτάσματα πετρελαίου καθώς και από ένα διυλιστήριο στο βόρειο Ιράκ.

Προκαλεί τρόμο η διαπίστωση ότι, στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΗ έχει αποκτήσει (με τις ευλογίες και κάποιων αρχικά) μια δυναμική ελέγχου των σχετικών δεδομένων.

Προκαλεί αμηχανία το ότι εξαιτίας της δράσης της, η Ε.Ε αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ως ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα.

Προκαλεί ανησυχία η αδυναμία ελέγχου της και η ΜΗ αποκοπή της από τα κοιτάσματα πετρελαίου που ελέγχει. Προκαλεί ΣΟΚ ο τρόπος δράσης της και το πώς αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή.

Προκαλεί ΤΡΟΜΟ η προσπάθεια κάποιων να «στηρίξουν» την επεκτατική της δράση σε θρησκευτική βάση.

Με άλλα λόγια, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά η παγκόσμια έννομη τάξη, απειλείται σοβαρά.

Με τις διαπιστώσεις αυτές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αποκλείσουμε, χτύπημα ΣΟΚ της οργάνωσης αυτής επί Ευρωπαϊκού Εδάφους .. για λόγους πρόκλησης πανικού κυρίως που βοηθά την στρατηγική της.

Είναι προφανές ότι, ενός τέτοιου επιπέδου «πολεμική δράση» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αστυνομικά μέτρα, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί χωρίς αποκοπή της από τους ζωτικούς της πόρους, δεν μπορεί να περιοριστεί χωρίς την δράση ενός κοινού μετώπου από την Ε.Ε. σε ανώτερο επίπεδο.

Το συμπέρασμα είναι ένα.

Είτε τα διαπιστώνουμε ή όχι, είτε το «συγκαλύπτουμε» ή όχι, είτε το λέμε ή όχι ΤΟ πρόβλημα αυτό είναι ΥΠΑΡΚΤΌ και μας « χτυπάει την πόρτα ».

Η εξωτερική μας πολιτική θα πρέπει να « εν περιέχει» κάθε τόσο, έγγραφη και τεκμηριωμένη την ανησυχία μας αυτή .. προς κάθε αποδέκτη.

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

h.t.police100@gmail.com

Πηγή ➤policenet.gr 



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Προσέξτε την ΟΜΑΔΑ αυτή , την επόμενη ημέρα συνελλήφθησαν 6 υποπτποι για τζιχαντ στον Ρόδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή