Και νέα αεραπόβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Κω.

elas.lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τα επεισόδια που προηγήθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι στο γήπεδο της Κώ, με την επίθεση μεταναστών κατά της διμοιρίας της ΥΜΕΤ, φαίνεται ότι καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αποστολής και τρίτης διμοιρίας ΥΜΕΤ στο νησί.

Προς το παρόν, δεν γίνεται καμία σκέψη για επιστράτευση διμοιρίας των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα σημερινά γεγονότα ανέτρεψαν τον σχεδιασμό, καθώς η διμοιρία που υποτίθεται πως δείχε αποσθυρθεί για ξεκούραση ανακλήθηκε άρον, άρον, καθώς κάποια στιγμή υπήρξε ορατός ο κίνδυνος υπερφαλάγγισης της διμοιρίας, στην περίπτωση που η ένταση εξαπλώνονταν με συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού ατόμων από την πλευρά των μεταναστών. Επειδή όμως ο κίνδυνος όπως έγινε αντιληπτό, ενεδρεύει ανά πάσα στιγμή με συνέπεια κάποια στιγμή να προκληθεί φυσική εξάντληση των αστυνομικών των διμοιριών και αδυναμία ανταπόκρισης ακόμα σε μικρότερου βαθμού πίεσης, οι σκέψεις είναι να υπάρξει αποστολή και τρίτης διμοιρίας.

Στην Κω, έπειτα από την ενίσχυση που υπήρξε από αστυνομικούς της Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, έχει γίνει πιο γρήγορη η διαδικασία ταυτοποίησης των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι υπολογίζεται, ότι φθάνουν τις 7.000. Στο νησί από χθες το απόγευμα βρίσκονται επίσης δύο διμοιρίες των ΜΑΤ με σκοπό να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα και εντάσεις, παρόμοιες με αυτές που προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Το πρόβλημα, πάντως εξακολουθεί να είναι έντονο λόγω του μεγάλου αριθμού των λαθρομεταναστών, και για τον λόγο αυτό οι τοπικές αρχές πιέζουν να μεταφερθούν το συντομότερο δυνατό οι λαθρομετανάστες από το νησί.

Πηγή ➤ bloko

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου