Σήμερα το μεσημέρι ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

elas.lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤Αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Χθες το απόγευμα ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός, η Βασιλική Θάνου η οποία στην συνέχεια παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον απελθόντα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ορκιστεί και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, υπό την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Η ακριβής σύνθεση της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το πρωί και η ορκωμοσία να γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο στη 1.00 το μεσημέρι.

Η διαδικασία του ορισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης άρχισε χθες αμέσως μετά την παράδωση της διερευνητικής εντολής από τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Παρά τις αντιρρήσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του κ. Λαφαζάνη αλλά και της κ. Φώφης Γεννηματά που ζητούσαν σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να αποφασιστεί η συγκρότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλούμενος το Σύνταγμα έκανε απλώς γύρο τηλεφωνικών συνεννοήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων. Αφού διαπίστωσε ότι η άρνηση των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Βασίλη Μιχαλολιάκου την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προχώρησε σε ορισμό υπηρεσιακής πρωθυπουργού της κας Θάνου ως μίας εκ των τριών προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας η οποία τυπικά θα ορίσει την σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Πάντως τα πρώτα ονόματα των υπηρεσιακών υπουργών είχαν αρχίσει και έβγαιναν από κύκλους του Προεδρικού Μεγάρου μαζί με το όνομα της κ. Θάνου, που σημαίνει ότι οι συνεννοήσεις είχαν αρχίσει. Εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, βάλλει ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή την διαδικασία για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στην αντιπολίτευση κάποιες εκ των επιλογών των νέων υπουργών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες με την ανακοίνωση των ονομάτων αναμένεται κίνηση αντίδρασης από τα κόμματα αφού δεν ζητήθηκε καν η άποψη τους για τα πρόσωπα που θα οδηγήσουν τη χώρα σε κάλπες στις 20 Οκτωβρίου.

Μάλιστα κάποιοι χρεώνουν συγκεκριμένες επιλογές στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όπως αυτές του Αντώνη Μακρυδημήτρη και του Ροδόλφου Μορώνη που φαίνεται πως κλείδωσαν για υπουργοποίηση.

" Μετά την μη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών, τώρα έχουμε και την υπουργοποίηση προσώπων που δεν έχει καν ζητηθεί η άποψη μας " έλεγε στέλεχος της αντιπολίτευσης στα parapolitika.gr.

Πλέον απομένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση των κομμάτων μετά και την ανακοίνωση των ονομάτων αφού φαίνεται πως η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει και επίσημα με σκληρό ροκ.



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου